2024. április 10., szerda

AZ ELNÖK NÁCI APJA ÉS A TÜNTETÉS KIRÚGOTT SZÓNOKA - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2024.04.10.


Gigantikus költségvetési hiány, fokozott orosz terror, napfogyatkozás és a legszórakoztatóbb győri kampány 444 napindító hírlevelében.


Üdvözlöm az olvasókat a még mindig dögmeleg áprilisban! (A rekordmeleg március után globális szinten „egy eddig ismeretlen területre” léphetünk.) Ez a 444 napindító hírlevele (és nem az egyetlen), benne az elmúlt nap legfőbb híreivel.

BELFÖLD

A Magyar Péter-tüntetésen elmondott beszéde után azonnali hatállyal kirúgták Tarr Zoltánt: a református lelkész civil munkahelye a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik háttérintézményénél volt, hétfőn kirúgták. „Miért kellene a kormánynak egy olyan emberben megbíznia, aki meg akarja buktatni?!” – kommentálta ezt a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Több forrás bizonyítja, hogy Sulyok apja nemzetiszocialista pártvezető volt, a Parlamentben mégis azt figyelmeztetik, aki erről beszél.

Nagyon erős a győri kampány, most épp a győri fürdő üzemeltetője mondta azt egy kiszivárogtatott hangfelvételen, hogy: „Ki a faszom fog ebbe a geci kibaszott kurva retkes városba bejönni? Még a lábamat se törlöm bele.”

Márki-Zay Péter elfogadta Deutsch Tamás felhívását a vitára, bár nem érezte, hogy az neki is szólna. MZP-t felhívta Bohár Dániel is, hogy megtudja, mit gondol az Új Messiásról, de a megafonosnak negyed óra múlva már azt kellett bizonygatnia, hogy nem pedofil.

Mégsem lesz előválasztás Zuglóban, a Szikra beállt a momentumos Rózsa András mögé: miután Horváth Csaba nem vállalta a részvételt, úgy döntöttek, nem érdemes az előválasztást csonka módon megtartani.

- A Szabad Európa szerint május elején jöhet Budapestre a kínai elnök.

- Kövér László szerint a II. világháború folytatása zajlik most, azt ugyanis nem zárták le rendesen.

GAZDASÁG

Gigantikus a költségvetési hiány: március végére összejött majdnem a teljes évre tervezett deficit.

Tíz önkormányzati épületet készül államosítani a kormány Józsefvárosban, október végéig 200 család kerülhet utcára: a józsefvárosi önkormányzat újságírói kérdésből értesült a salátatörvénybe bújtatott döntésről.

Pumukli, Pulykahusi és a többiek: számos minisztériumi vezető, köztük Varga Mihály volt helyettes államtitkára ellen emeltek vádat korrupció miatt.

Május elejéig adják át az M6-os januárra tervezett új szakaszát és a márciusra ígért M44-est, de az M6-os utolsó 20 kilométeréből most csak 13-at, a határig vezető utolsó szakasszal megvárják annak a horvátországi folytatását.

Nagy Márton újraértelmezte Orbán Viktor szavait: a „napokon belül” lehet 2 hét vagy egy hónap is, már ami a ferihegyi reptérvásárlást illeti.

- Mostantól tilos vendégmunkást alkalmazni az állami szektorban.

- Jövőre három szombati munkanap lesz.

BUDAPEST

Már egy évvel a metrótender kiírása előtt tárgyaltak egymással az oroszok és a főváros képviselői: a Népszava szerint előbb Vitézy Dávid egyeztetett az orosz kereskedelmi ügynökség vezetőjével, pár nappal később Tarlós István akkori főpolgármester a metrógyártó cég képviselőivel. Vitézy szerint jó lenne, ha Karácsony tisztázná, milyen koalíciós alkuk akadályozták meg az ügy kivizsgálását.

Tovább tart a huzavona a főváros legnagyobb és legbotrányosabb lakásépítése körül: a beruházó és a kivitelező csatázik, 800 lakás vevői maradtak kiszolgáltatott helyzetben.

- A fővárosi hajósok megkongatták a vészharangot, mert az ellehetetlenüléstől tartanak.

OROSZORSZÁG

Szakadatlanul bombázzák az oroszok Ukrajna második legnagyobb városát, Zelenszkij igazságos választ ígér: Harkiv ismét kiemelt célponttá vált, akárcsak a totális háború elején. Zelenszkij szerint egyre keményebb a helyzet, folyamatos az orosz terror. A dnyiprói Mecsnikov kórházat az ott dolgozók egymás közt csak túlélőgyárnak nevezik.

- Már több mint 100 ezer embert menekítettek ki az oroszországi és kazahsztáni áradások miatt.

KÜLFÖLD

Amerikában megint eltűnt a Nap, és ez az űrből nézve is nagyon látványos volt.

Trump nagy megoldása az abortuszkérdésre az, hogy az államokra bízza a dolgot, bár tudja, hogy ez nem rendszerszintű megoldás.

- Netanjahu azt mondja, kitűzték a Rafah elleni offenzíva időpontját.

- Simon Harris lett Írország valaha volt legfiatalabb miniszterelnöke.

És már ingyen meghallgatható a Borízű Hang legutóbbi adása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.