2024. április 12., péntek

BARTUS LÁSZLÓ: MAGYAR PÉTER, A FIDESZ ÁTMENTÉSE

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2024.04.12.


Magyar Péter a Kossuth téren azt mondta: „egy kis garázsból indulva megrendítettük a 20 éves politikai status quót.” Ez a mondat is azok közé tartozik, amelyekkel nem lehet mit kezdeni, mert Magyar Péter nem egy kis garázsból indult, hanem a hatalmas Fideszből, s nem egy csóró egyetemista, hanem egy 13 éven át közpénz milliókkal etetett oligarcha.

A „20 éves status quo” értelmezhetetlen, mert nem lehet egyenlőségjelet húzni az Orbán előtti és utáni világ között. Arról nem beszélve, hogy nem rendített meg semmit. A status quo nem változott, és úgy néz ki, nem is fog. Ami viszont szemmel láthatóan megváltozott, az Magyar Péter. A Kossuth téren másképp beszélt, mint addig. Valaminek történnie kellett.

A nem létező garázsról még annyit, hogy nem tudjuk, kik vannak még a „garázsban”. Néha elhangzik, hogy tíz jogász végzettségű ember segíti, de senki nem tudja, kik azok. Magyar elvárja, hogy egy ország bízza rá magát, de nem lehet tudni, kik állnak mögötte. Mit jelent a „segítség”? Az nem válasz erre, hogy a biztonságuk miatt maradnak titokban. Ez bullshit.

Már csak azért is fontos lenne többet tudni erről, mert ránézésre Magyar Péter megjelenése kísértetiesen hasonlít a Fidesz átmentési kísérletére, egy „bársonyos forradalomra”, amely arról gondoskodik, hogy ha Orbánnak buknia kell, akkor puhára essen. Magyarország pedig ne legyen egy liberális demokrácia, hanem új vezetéssel folytatódjon a Fidesz-uralom.

Orbán világpolitikai pozíciókat épített ki. Beépült a nemzetközi alvilágba. Komoly érdekek (fegyverüzletek, atomtitkok, titkosszolgálati játszmák) fűződnek ahhoz, hogy Orbán után ne legyen rendszerváltás, ne legyen szabad és független, demokratikus Magyarország. Ha Orbán bukik, a Fideszt át kell menteni. Szaporodnak a gyanús jelek.

Ha ezt valamelyik titkosszolgálat találta ki, vagy repült rá, akkor azt kell mondanunk, hogy nem hibátlan, de profi munkát végzett. Ezért szeretnénk most már látni, hogy kik vannak a „garázsban”. Mert az a mai napig érthetetlen, hogy az ügyészség miért hívta Magyar Pétert tanúmeghallgatásra, ha nem akartak önmaguk ellen nyomozni. Ezzel színpadot tettek alá.

Az eljárásról azóta sem hallani, mintha csak annyi lett volna a szerepe, hogy Magyar fel tudja építeni az eddigi legnagyobb hazugságát a NER elleni bizonyítékok emlegetésével, amitől le kell mondania a kormánynak, Rogán pedig magánrepülővel menekül. Ebből semmi nem lett, de Magyar beépült az ellenzékbe, kettészakította, és kapott százezer tüntetőt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.