2024. április 19., péntek

DOBREV KLÁRA SZERINT ERŐS SZOCIÁLDEMOKRATA KORMÁNY FOGJA LEVÁLTANI ORBÁN RENDSZERÉT

NÉPSZAVA
Szerző: MTI-Népszava
2024.04.19.


A DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője a Debrecenben tartott választási rendezvényen azt mondta, felkészültek a kormányzásra, és nincs idő várni 2026-ig.


Orbán Viktor rendszerét egy baloldali, erős, szociáldemokrata kormány fogja leváltani erős, szociáldemokrata programmal – jelentette ki a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője csütörtökön Debrecenben.

Dobrev Klára a belvárosban tartott választási rendezvényen azt mondta, felkészültek a kormányzásra, nincs idő várni 2026-ig, ezért, ha az európai parlamenti választáson győznek, előre hozott országgyűlés választásokat követelnek.

Az ellenzéki politikus szerint az a feladatuk, hogy a NER összeomlását gyorsabbá tegyék, s annak a meggyőződésének adott hangot, hogy sokkal többen vannak ma Magyarországon azok, akik a Fidesz bukását akarják, mint akik marasztalnák őket.

„Az ország 95-97 százaléka szenved Orbán Viktor rendszerétől, a mi feladatunk ezt a többséget elvinni az európai parlamenti és az önkormányzati választásra”

– mondta.

Dobrev Klára kijelentette, nem kell az ellenzéknek szavazókat keresni, nem kell kiábrándult fideszeseket keresni.

„Minden egyes alkalommal, amikor kiábrándult fideszes szavazók után járkált az ellenzék, semmi mást nem tett, mint kiábrándult ellenzéki szavazókat hagyott maga után” – mondta, hozzátéve, ennek véget vetnek.

„Az ellenzék azért van, hogy leváltsa a kormányt. Aki az ellenzéket akarja leváltani, az kormánypárti”

– mondta, és megjegyezte, nem hagyják, hogy Orbán Viktor vagy bárki más „trükkös módon tovább szalámizza, darabolja ezt az ellenzéket”.

Szavai szerint ezért hozták létre a DK, a szocialisták és a Párbeszéd szövetségét; róluk tudhatják az emberek, honnan jöttek és mit akarnak, valamint azt is, hogy velük nemcsak a rendszert megbuktatni, hanem kormányozni is lehet.

„Aki velünk van, az soha többé nem lesz egyedül (...) az az ellenzék legnagyobb és legerősebb szövetségéhez tartozik, és részese lesz egy európai, tisztességes Magyarország megteremtésének. Jöjjenek velem!” – zárta beszédét Dobrev Klára Debrecenben...


Lásd még:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.