2024. április 20., szombat

ENNÉL ROSSZABBUL MÁR NEM IS IDŐZÍTHETTE A FIDESZ, HOGY MAGYAR PÉTER ELLEN BEVETIK A SZUVERENITÁSVÉDELMI HIVATALT IS

MAGYAR ÜGYVÉD BLOG
Szerző: Magyar Ügyvéd
2024.04.19.


Gőzerővel folyik a NER-ből kiugrott Magyar Péter lejáratására irányuló kampány, és erre eddig több százmilliós nagyságrendben költött a kormány és a Fideszhez közeli média – mellesleg nyilván közpénzből. Csak nem estek pánikba!? Ám úgy fest, ez kevés, mert a karaktergyilkosságba beszállt az a Szuverenitásvédelmi Hivatal is, amelynek létrehozása miatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított, az Európai Parlament pedig a jövő héten szavaz arról, támogatja-e az uniós pénzek befagyasztásáról szóló előterjesztést.


Magyar Pétert lehet szeretni, meg lehet nem szeretni. Amit azonban a kormány művel vele szemben, az a megölt jogállamiság újabb megcsúfolása. Most még szintet is léptek: egy NER-hez közeli médium – a Magyar Nemzetnek csúfolt kiadvány – fals információja szerint „alig több, mint két hónap telt el Magyar Péter közéletben való felbukkanása óta, ám a baloldal új reménysége mögött máris megjelent a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos csapat”. Egyesek úgy vélik, ehhez a részben Ausztriában bejegyzett cégcsoporthoz érkezett az Amerikából küldött „guruló dollárok” jelentős hányada.

A „rendelkezésre álló, más forrás által nem megerősített információ szerint a DatAdat-csoport bonyolította az ellenzéki miniszterelnök-jelölti választást, amely során – az MMM számára kedvezően – manipulálta az eredményeket” – olvasható a még tavaly nyáron részleteiben nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésben. Annak megalapozottságáról persze nemigen lehetünk meggyőződve, mert azt „más forrás által nem megerősített információra” hivatkozva készítették el. Ez az Állami Számvevőszéket nem zavarta abban, hogy az összefogásban érintett politikai szervezeteket tiltott pártfinanszírozására hivatkozva idén februárban egyenként 87 millióra büntesse.

A jogállam, legalábbis amennyiben a NER-rel szembenálló erőkről van szó, már csak ilyen: minek felesleges kitérőket tenni, ha a szankciókat „bemondásra” ki lehet szabni. Ennél egy gyilkos is méltányosabb elbánásban részesül, mert ha nem találnak a bűnösségét kétséget kizáróan megalapozó bizonyítékokat, csak felmentő ítélet születhet. De ezek a nem kis részben jogász végzettségű fideszes fiúk végképp elfelejtették, mit tanultak az egyetemen annak idején. Most éppen „bemondásra” – egy senki által meg nem erősített fake news-ra reagálva – Magyar Péter vált a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatának első célpontjává, amely több mint mint két hónapja működik, ám még honlapja sincs, így be kell érnünk a 196 követőt magáénak tudó Facebook-oldalával, ami március 28-án frissült utoljára.

Valamint azzal, hogy a hivatal közleményét magunk is csupán sajtóhírekre alapozva idézzük: „felmerül a gyanúja annak, hogy ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló, amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta, és megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat, valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat vette célba”. Az érdekkör céghálójának tagjaival szemben több büntetőeljárás is folyamatban van – fűzték még hozzá. A pártok működésének átláthatóságát szolgáló hivatal azonban még arra sem vette a fáradságot, hogy saját honlapot készíttessen, ahol az efféle közleményeket akár nyilvánosságra hozhatná.

Ne vesszünk el a részletekben. Idézzük inkább a nemzeti szuverenitás védelméről szóló tavalyi törvény preambulumát: „Magyarország szuverenitását egyre gyakrabban éri jogellenes támadás. Évek óta tetten érhető − és sok esetben a nyilvánosság számára is ismert − befolyásszerzési kísérletek történnek, melyek során külföldi szervezetek és személyek a saját érdekeiket igyekeznek érvényesíteni hazánkban, szemben a magyar érdekekkel és szabályokkal”. Érdekes lenne tudni, hogy a jogalkotó miről beszél. Sorosról, Bajnai Gordon volt miniszterelnökről, Gyurcsány Ferencről, valamilyen titokzatos háttérhatalmakról? Esetleg magáról Putyinról? Kínáról? A jogszabályból mindez nem derül ki, miközben annak bevezető része konkrét „befolyásszerzési kísérletekre” hivatkozik. (Minderről a blogunkon korábban részletesen írtunk.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.