2024. április 2., kedd

FRISS VIDEÓ KÉSZÜLT ORBÁN APJÁNAK HATVANPUSZTAI BIRTOKÁRÓL, EGY ÚJ ÉPÜLET IS LÁTHATÓ RAJTA

TELEX
Szerző: IVÁN-NAGY SZILVIA
2024.04.02.



Míg a Partizán nemrég a Hatvanpuszta környékén elterülő földek tulajdoni viszonyait nézte meg, addig a Gulyáságyú Média magát az Orbán Győző tulajdonában álló hatvanpusztai majorságot tekintette meg felülről, írják cikkükben. Ebből az is kiderül, hogy a lap Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt kísérte el egy berepülős alkalomra.

A lap beszámolója szerint szembetűnő változás a korábbi, novemberi státuszhoz képest, hogy az akkor még épülőfélben lévő pálmaház mostanra elkészülhetett, és habár volt előzőleg is ilyen funkciójú építmény a területen, mostanra egy nagyobb áll az ott élők rendelkezésére. Nagy forgalmat tapasztaltak a megtekintés során a Hatvanpusztára vezető magánúton: tizenegy autót számoltak össze ott, és még ennyit láttak a kúria hátsó részén parkolni. Kerti munkásokból nyolc főt számoltak. Emellett úgy látták, hogy épül még valami a birtok jobb hátsó részében, erre utal szerintük a betonalap.

A hatvanpusztai birtok Orbán Győző, Orbán Viktor édesapjának tulajdonában áll, ám sokan a miniszterelnök tulajdonaként tekintenek a majorra. A VSquare egy korábbi magas rangú kormányhivatalnok információira hivatkozva azt írta, hogy a kormányfő már nemcsak hosszú hétvégéket tölt a családjával a 13 hektáros hatvanpusztai birtokon, de rendszeresen ott fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat, illetve üzletembereket. A 19. században József nádor által létrehozott birtok rekonstrukciója becslések szerint 30 millió euróba (kb. 11,5 milliárd forintba) kerülhetett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.