2024. április 15., hétfő

MAGYAR GYÖRGY: A MAGYAR KORMÁNY MENEKÜL AZ ELLENŐRZÉSEK ÉS A KÖTELEZETTSÉGEK ELŐL

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH-KÁLLAI SZILVIA
2024.04.15.


Az Orbán-kormánynak az a baja az Európai Ügyészséggel, hogy általuk kontrollt kapna, és azt nagyon nem szeretnék, mert nálunk az ügyészség felett semmilyen ellenőrzés nem létezik. Ezt válaszolta Magyar György arra a kérdésünkre, hogy sértené-e az ország szuverenitását az Európai Ügyészség, vagy valamilyen más baj van vele? Az ügyvéd szerint a szuverenitás kifejezése egy takaró, amivel „elfedik a disznóságokat”. Amikor beléptünk az EU-ba, akkor Magyarország odaadta a szuverenitásának jelentős részét, és ezt azért tette, hogy az európai közös érdek érvényesülhessen bizonyos esetekben a tagállami érdekkel szemben – mondta.


Miért tűnik úgy, hogy a szuverenitás nem érvként, hanem politikai szlogenként jelenik meg az Európai Ügyészségre vonatkozó hazai narratívákban?

„A magyar kormány különféle indokokat keres, hiszen a legfőbb szempontja a hatalom koncentrációja. Olyan kibúvókat keres és talál, amelyek segítségével jól el lehet menekülni az ellenőrzés és a kötelezettségek elől. A Fidesz hatalomra kerülése óta az egész magyar kormányzati berendezkedés arról szól, hogy ki kell irtani a kontroll lehetőségét a bel- és külpolitikából” – állapította meg Magyar György...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.