2024. április 2., kedd

MÁTYÁS KIRÁLY BEÁJULNA: HOGY HÍZOTT GIGANTIKUSRA AZ MCC MIKÖZBEN A KÖZOKTATÁSRA FILLÉR SEM JUTOTT?

SZABAD VONALZÓ
Szerző: HANTÓ FRUZSINA
2024.03.28.


Az intézmény, amit az állami oktatás drámai válsága közepette sokszázmilliárdos állami vagyonnal pumpálnak gigantikussá. Az intézmény, ahol többet kereshetnek a vendégelőadók, mint a Harvardon, ahol extravagáns utazásokra viszik az elit gyermekeit, miközben százezrek tüntetnek a közoktatás romjain. Honnan jön a Matthias Corvinus Collegium (MCC), akinek a vezetői puritantizmust, poroszos fegyelmet és memoritereket ajánlanak az átlagmagyar gyerekének, miközben saját intézményeikben a legmodernebb tanulástechnológia működhet?

▶︎ Cikkünkben azt szedjük össze, honnan indult és hová jutott az MCC az elmúlt években.

▶︎ Alábbi írásunkat számos kitűnő cikk alapján szedtük össze, ezeket a szövegben közvetlenül linkeljük.

Előző cikkünkben azt jártuk körbe, milyen különbségek vannak az MCC vezetése által az átlagos magyar diáknak ajánlott puritán pedagógiai módszertan és az általuk használt metodológia között:

A 800 milliárd közpénzt elnyelt MCC az állami gyógy- és fejlesztő pedagógia felszámolásához készítheti elő az ideológiai terepet

Az MCC oktatási igazgatója nem először kérdőjelezi meg azt, hogy szükség van-e ma iskolapszichológusra, gyógy- és fejlesztő pedagógusra, ifjúságvédelmi szakemberre. Az MCC oktatási igazgatója nem először kérdőjelezi meg azt, hogy szükség van-e ma iskolapszichológusra, gyógy- és fejlesztő pedagógusra, ifjúságvédelmi szakemberre. Az, hogy a kompetencia nem jó, hogy a memoriter szuper, a frontális oktatás zseniális, egy … Bővebben:

A Fidesz káderképzőjeként, fideszes kisgömböcként is nevezett Mathias Corvinus Collegium továbbra is példátlan kormányzati hátszéllel tart afelé, hogy teljesítse célját: az intézmény idővel tízezer diáknak biztosítana „tehetséggondozást”, hogy “felnőhessen a következő évtizedek politikai, gazdasági, kulturális elitje”. Olyan időszakban szívott fel közel ezermilliárd forintot, amikor a kormány ennek töredékét sem volt hajlandó biztosítani az átlagos magyar diák közoktatására.

Az MCC gyökerei hol máshol, mintsem a befolyásvadász kormányzati körökben keresendők...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.