2024. április 21., vasárnap

NEMÉNY ANDRÁS: SZOMBATHELYEN TUDJÁK AZ EMBEREK, HOGY KIRE FOGNAK SZAVAZNI

MÉLYVÍZ / KLIKK TV
Műsorvezető: NÉMETH PÉTER
2024.04.21.Ha valaki ellenzékben vezet egy várost, akkor sokkal többet próbálkozhat és kísérletezhet, mint ha egy kormánypárti áll az élen, akinek a Fidesz pártközpontjában kell megfelelni például annak, hogy ha akarja, ha nem, akkumulátorgyár épül a városában – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Szombathely polgármestere, a Baloldali Önkormányzatok Szövetségének elnöke. Nemény András, aki egyben az MSZP elnökségi tagja, arról is beszélt, hogy a folyamatosan zajló két kampányban kifejezetten az önkormányzatira koncentrál, mert szerinte az uniós választást azzal lehet segíteni, ha megmutatják, hogy kormányzóképesek. „Ha a város sikeres, akkor az erőt mutat, ha beleállok a kampányban valaki mellett, akkor sértem a saját csapatom többi tagját.”

Nemény András elmondta, még egy ciklust tervez polgármesterként, mert így hosszabb távú folyamatokat is el tud indítani, amelyek fontosak egy város életében. Szerinte nyitottnak kell lenni egy város élén, mindenkivel kell tudni egyeztetni. „Igyekeztem olyan stílust vinni a város élén, amely nem kizáró, hanem befogadó, és ha kell integráló.”

A szombathelyi polgármester szerint Magyar Péter megjelenésével talán aktivizálódnak olyan szavazók is, akik amúgy nem mentek volna el voksolni, de nem hiszi, hogy megzavarja az embereket a két választás. „Ahol egyértelmű a helyzet, mint itt, hiszen öt éve vezetjük a várost és 98 százalékos ismertségem van, emellett az Éljen Szombathely Egyesületet is ismerik, ott tudják kire fognak szavazni, ott nincs mit megzavarni.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.