2024. április 21., vasárnap

ORBÁN GÁSPÁR ÜGYE JELZI, ORBÁN VIKTOR ELŐTT NINCSENEK ERKÖLCSI-ETIKAI KORLÁTOK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2024.04.21.


Orbán Viktor ismét az elhallgatás/struccpolitika taktikáját választja: amiről nem beszél/nem vesz tudomást, az nem is létezik: így hallgatásba burkolódzik a fiát érintő lapértesülés kapcsán, remélve, nem tör ki nagy botrány. Ugyan az eredeti cikk szerzőinek még egy cáfolatra futotta az embereitől, de az idehaza feltett kérdésekre nincs válasz. Azokra, amelyek azt firtatják: igaz-e, hogy Orbán Gáspár hivatalos megbízás nélkül, a Karmelitában lévő irodájából, saját stábjával – nemzetbiztonsági kockázatokat és jogi aggályokat felvető módon – irányít bizonyos munkákat és projekteket? Ez erkölcsi-etikai aggályokat is felvet, amire Herényi Károly szarkasztikusan annyit mondott a Hírklikknek: „Ez csak ékesen bizonyítja, hogy a családbarát kormányfő nemcsak a vejéről, az apjáról, a lányáról, hanem a fiáról is gondoskodik”


A hazai sajtóban a Hírklikk szúrta ki először a VSquare nemzetközi oknyomozó csapat legfrissebb értesülését, mely szerint Orbán Gáspár nem csak a vitatott értelmű és óriási kockázatot magába hordozó csádi magyar katonai misszió megteremtésében játszott nagy szerepet. Az „Orbán-trónörökös” elmismásolni próbált, s végül szinte mellékesen, egy (az Indexnek adott) honvédelmi miniszteri interjúban elrejtve beismert, utóbb a Direkt36 által videóval és fényképekkel is igazolt szerepvállalását is már értetlenkedve fogadta a közvélemény, ám a most kirobbant – botránynak is nevezhető – ügy, ha igaz, ennél sokkal súlyosabb aggályokat vet fel.

Dióhéjban a „történet”. Orbán Gáspár mindenféle hivatalos megbízás nélkül irodát kapott a Karmelitában, több mint féltucatra rúgó stábbal vesz részt egy olyan nemzetbiztonsági testület létrehozásában, megszervezésében és személyi állományának kiválasztásában, amely leginkább az amerikai elnök Nemzetbiztonsági Tanácsára hajaz. Az Orbán-gyerek már a csádi katonai missziót is onnan szervezte, amit egyébként csak startupként emleget – állította a nemzetközi oknyomozó portálnak az ügyet közvetlenül ismerő, kormányhoz köthető forrása. A teljesen titokban tartott munka részeként állítólag a miniszterelnök nemrég kinevezett nemzetbiztonsági főtanácsadóját is segíti Gáspár, jelenleg a külpolitikával és a kényes diplomáciai ügyekkel foglalkozó területet szervezi, s vannak tervei a kereskedelem bevonására is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.