2024. április 26., péntek

TÖRLEY KATALIN: LEHET JÓKAT NEVETNI A KUTYAPÁRT 2019-ES KAMPÁNYSZLOGENJEIN, DE MOST MÁR MÁSHOL TARTANAK

TELEX / INTERJÚ
Szerző: PRESINSZKY JUDIT
2024.04.26.


- Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója került a Kutyapárt EP-listájának második helyére.

- Szerinte az nem ront a hitelességén, hogy most tanárból politikus lett belőle.

- Nem tartja magát viccesnek, de nem is érzi, hogy neki kötelezően viccekkel kéne nekimennie bármilyen találkozásnak vagy beszédnek. A brüsszeli „Szájer-ereszhez” sem ment el a többi kutyapártossal bulizni.

- Azért a Kutyapárttal indul, mert értékegyezést lát. A pártba ettől még nem akar belépni.

Most a Kutyapárt EP-listájának 2. helyezettjeként ült le velünk beszélgetni. Egyeztetett a Kutyapárt elnökségével az interjúnk előtt?


Nem egyeztettem, de valószínűleg eljutott hozzájuk a hír, mert át szoktuk küldeni egymásnak, hogy milyen sajtómegjelenéseink vannak. Alapvetően ez is az egyik pozitívuma az együttműködésünknek, hogy nagyon autonóm vagyok, és a tanítanékos identitásommal tudok menni. Tehát csinálok, amit akarok.

Akkor arra sem gondolt, hogy a véleményüket esetleg kikérje?

Nem, mert nagyjából egyeztettünk a legfontosabb kérdésekről. Tehát ezzel nincs különösebb gond.

A Kutyapárt március 15-i rendezvényén Baranyi Krisztina azt mondta, kutyapártos tüntetéseket állítólag viccel kell nyitni, és Kovács Gergőtől is megszokott, hogy belesző pár poént az interjúiba. Ön szeretne valamilyen viccel indítani?

Nem, én nem vagyok vicces. Csak a saját humoromat tudom hozni, de ez nem is elvárás velem szemben. Ott, március 15-én, én is mondtam egy beszédet, és az sem volt vicces, de ettől még a helyén volt, még érvényes volt.

Akkor a pártnak ez a vicceskedő vonala öntől távol áll?

Nem, én azt gondolom, hogy a humor az nagyon fontos. Egyébként ezt a tanári munkámban is lényegesnek tartom, tehát isten mentsen azoktól a tanároktól, akiknek nincs humoruk. A humor sok mindenen átsegít, de nem érzem magamra nézve kötelezőnek, hogy kifejezetten viccekkel menjek neki bármilyen találkozásnak, beszédnek, vagy interjúnak.

A pártok általában a legismertebb neveiket tették az EP-listáik legelejére. Talán mondható, hogy a Kutyapárt listájának első három helyezettjéből ön a legismertebb a nyilvánosságban. Az első helyen Le Marietta van, aki korábban az Átlátszó újságírója volt, aztán a Városházának dolgozott. A harmadik helyen pedig a párt alelnöke, Juhász Veronika van. Miért nem öné lett az első hely?

Mariettát keresték meg először, és kifejezetten az első helyre kérték őt fel. Egy nagyon jó képességű jelöltről van szó, aki regionális fejlesztésben, városfejlesztésben, részvételiségben dolgozott, erre helyez hangsúlyt. Szóval szerintem egy nagyon jó jelölt. Az, hogy kinek milyen ismertsége van, az nyilván a múltjából, meg a tevékenységeiből adódik, de én elfogadtam ezt a helyzetet, és nagyon jól tudok a Mariettával együtt dolgozni. Az is jelzésértékű, hogy a Kutyapárt az európai listájának élére olyan szakembereket állított, akik nem is párttagok, de azok az ügyek, amiket mi viszünk, fontosak a pártnak. Regionális fejlesztés, városfejlesztés, oktatás. Ez kivételes a magyarországi pártrendszerben...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.