2024. április 13., szombat

VAJDA ZOLTÁN: MEGVÁRJA A VÁLASZTÁST A FIDESZ, ÉS SÚLYOS MEGSZORÍTÁSOK JÖHETNEK

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2024.04.13.


Bődületes butaság tavasszal elfogadni költségvetést, minden európai kultúrállam az év végén teszi ezt, nálunk is így volt 2010-ig, a szocialista kormányok idején, de még a Fidesznél is – mondta a KlikkTV Mélyvíz című műsorában Vajda Zoltán, az országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke. Rámutatott, a kormány önkorrekciós képessége minimális, kellett valamilyen indok, amellyel most igazolni tudják, hogy miért térnek vissza a régi rendhez. Azzal, hogy kitalálták, megvárják az amerikai elnökválasztást, csak indokot akartak mondani, a lényeg, hogy visszavezettek a helyes útra – tette hozzá. „A pontos indoklás az volt, hogy ha Trump elhozza a világbékét, akkor már nem háborús költségvetést kell csinálniuk.”


Vajda Zoltán emlékeztetett, a Kormányinfón bevallották azt is, hogy majdnem 700 milliárdos a megszorítás lesz, bár ezt a szót kínosan kerülik. A beruházások átütemezéséről beszélnek, de nemcsak az idei évre tervezettekről, hanem már 2026-osokról is – tette hozzá.

Április eleje van, egy negyedévi adatot tudunk és összeomlott a költségvetés

Ezzel a 700 milliárdos megszorítással is még bő 1000 milliárdos megszorítást kell keresniük a költségvetésben, hogy a megemelt hiánycélt tudják teljesíteni – mondta Vajda Zoltán, aki ezt az összeget lefordította az emberek számára is. „Minden magyar állampolgárnak több mint 100 ezer forintot kell valahol találnia, hogy a költségvetés egyensúlyban legyen. Vagy a zsebéből kivenni vagy nem beletenni.”

Az MSZP-s politikus figyelmeztetett, 700 milliárdos beruházás-megvonás történik, miközben a repülőtér megvásárlásáról nem tettek le, illetve a mini- vagy maxi- Dubaj beruházásról sem. „Ez sok százmilliárdos közvetlen állami szerepvállalás azon túl, hogy egy budapesti, szuper helyen lévő telket odaadunk egy magánberuházásnak, sőt infrastruktúrát is adunk neki azzal, hogy a reptérrel összeköti ezt a rákosrendezői területet.”...


A KlikkTV műsorát itt nézhetik meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.