2024. április 11., csütörtök

VISZEM MAGAMMAL - A RÁJÁTSZÁS-FILM

RÁJÁTSZÁS PRODUKCIÓ
Szerző: RÁJÁTSZÁS PRODUKCIÓ
2014.



Miért hasonlítja Beck Zoli érzelmi anarchiához a Rájátszást? Hogy lett Grecsó Krisztián 49 sorából végül 6? Miért vett fel gitárt Háy János? A Rájátszásban a magyar pop-rock szcéna legismertebb alakjai valamint kortárs költők írják újra és játsszák el egymás műveit. Az alkotói folyamatban a költők új szövegeket írnak a zenészek ismert dalaihoz, a zenészek pedig megzenésítik a költők egy-egy versét. A 30Y, a Kistehén, a HS7, az Óriás frontemberei értelmeznek újra régi- és mutatnak be friss slágereket a legismertebb hazai kortárs költők szövegeit felhasználva. A Rájátszás játék a szavakkal, a nyelvvel és a zenével. Kollár-Klemencz Zoltán, Beck Zoltán, Szűcs Krisztián, Erdős Virág, Szálinger Balázs, Grecsó Krisztián, Egyedi Péter, Kardos-Horváth János, Takáts Eszter, Kemény István, Sárközy Zoltán és Jancsovics Máté.

A magyar irodalmi és zenei élet elismert és népszerű szereplőinek együttműködéséből egy folyamatosan változó, fejlődő produkció nőtte ki magát. Koncerteztek az A38-on, a Sziget Fesztiválon, az Ördögkatlanon, a Művészetek Völgyében, miközben egyre szorosabb alkotói kapcsolatok alakultak ki közöttük. 50 perces riportfilm arról, hogyan működik a Rájátszás, hogyan fejlődött és mi is ez az egész. Megpróbáljuk bemutatni, hogyan gondolkodnak a párok, hogy lett az egyszeri együttműködésekből állandó produkció. Dokumentumfilm rengeteg zenével.

Stáblista: Dombrovszky Linda - 
Rendező / Szerkesztő Pap Levente - Vágó Szőke Dániel - Operatőr Kóródi Dániel - Operatőr Szandtner Dániel - Operatőr Valuska Gábor - Operatőr Németh Lilla - Riporter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.