2024. május 31., péntek

A VITA ABSZOLÚT VESZTESE A VÁRHATÓ GYŐZTES, MAGYAR SÚLYTALAN VOLT ÉS A PANELJEIT ISMÉTELGETTE

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Amerikai Népszava
2024.05.30.


Annak ellenére sem volt érdektelen az egykori köztelevízió által rendezett vita, hogy az a fideszes propagandagyár keretei közé próbálta szorítani a résztvevőket. A rendszer sikere már az is, hogy a Fideszen kívüli világ elfogadta a feltételeket, megjelent a diktatúra sötét falai között. Ebbe a csapdába pedig Magyar Péter húzta a diktatúra ellenfeleit.

Fontos mondatok így is elhangzottak, amelyeket a fideszes propagandán élő emberek nem hallhatnak. Hogy ez elég indok-e arra, hogy a részvétellel önmagában legitimálták Orbán rendszerét, azzal mi nem értünk egyet, de mi 14 éve utasítjuk el a rendszer legitimációját, a csaló parlamenti választásokon való részvételt és a díszletparlamentbe való beülést is.

Most azonban Magyar Péter megjelenése új helyzetet teremtett. A tét az Orbán utáni jövő megvédése újabb, fideszes ideológiát valló diktátortól, ezért a demokratikus ellenzéknek fel kell vennie a kesztyűt mindenhol Magyar egyszemélyes szélsőjobboldali pártjával szemben. Ezért elfogadjuk, hogy ez a vita létrejött, és a fentiektől függetlenül értékeljük azt.

A kétórás műsor legfeltűnőbb jelensége a Fidesz erodálódásának mértéke. Tartunk tőle, hogy nem csupán Deutsch Tamás végtelenül lepusztult személye (az is erodáció, hogy ez az ember itt lehet és listavezető lehet), hanem a Fidesz elbutulásának, lerohadásának olyan szintje, amilyet elképzelni sem lehet. Orbán bűnszervezete elhülyült és kiüresedett.

A vitának nem nevezhető műsor abszolút és egyértelmű vesztese az EP-választás várható győztese, a Fidesz volt. Láthatóan fáziskésés van a Fidesz elpusztulása és a támogatóik észlelése között. Deutsch Tamás szereplése hűen tükrözte Orbán pártjának értelmi szintjét, intelligenciáját, amelyről a legkevesebb, ha annyit mondunk, hogy önparódia volt.

Ez a következménye, amikor emberek lecsupaszított hazug üzenetekkel kommunikálnak a külvilággal másfél évtizeden át. Kopogtak az üres szavak, hazug lózungok, a dollárbaloldal, a sorosozás, a migránsozás és a háborús hisztéria. A csodafegyvernek hitt ósdi baromság, a népbutító demagógia lesz a bukásuk oka, amikor a népnek olyan üres lesz, mint nekünk.

A Fidesz elveszítette a kapcsolatát a valósággal, nem érzékeli azt sem, hogy váltania kell, mert az a butaság, hogy „a jogállamisági duma baloldali színjáték, hogy megbuktassa a békepárti és migránsellenes nemzeti kormányt, hogy a dollárbaloldalt külföldről fizetik, hogy háborúpárti legyen”, annyira ostoba, hogy ezt mindenki észre fogja venni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.