2024. május 3., péntek

AKKORA LENDÜLETTEL KÖZELEDÜNK AZ EU FEJLETTSÉGI ÁTLAGÁHOZ, HOGY MÁR ROMÁNIA IS MEGELŐZÖTT MINKET

LAKMUSZ
Szerző: TECZÁR SZILÁRD
2024.05.03.


A magyar EU-tagság 20 évét értékelte Navracsics Tibor egy konferencián. „Jó hírt” közölt, de a nemzetközi összehasonlítás rögtön más megvilágításba helyezi a területfejlesztési miniszter állítását.


Magyarország kilenc másik állammal együtt 2004. május 1-jén csatlakozott az Európai Unióhoz. Az évforduló alkalmából Európa-szerte számos rendezvényt tartottak, egy ilyenen szólalt fel Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter április 29-én.

„Uniós szinten területi kiegyenlítődés figyelhető meg a tagállamok fejlettségében, és jó hír, hogy Magyarország lendületesen csatlakozik az EU átlagához” – mondta a miniszter az MTI beszámolója szerint a ’20 éve az Európai Unióban - és a jövő...’ című konferencián.

Egészen pontosan így fogalmazott (a videóban 35:18-tól): “A jó hírem az, hogy Magyarország, akárcsak a legtöbb közép-európai ország, lendületesen csatlakozik fel az Európai Unió átlagához, tehát zajlik egyfajta területi kiegyenlítődés uniós szinten. A rossz hír pedig az, hogy országon belül sajnos ezek a területi különbségek nőnek jelen pillanatban.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.