2024. május 3., péntek

AMERIKAI NÉPSZAVA: ORBÁN ÁTADTA A TEREPET MAGYARNAK, HOGY SZÁMOLJA FEL A BALOLDALT

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.05.02.


Nem lehet nem észrevenni, hogy Orbán visszafogta magát, átadta a terepet Magyarnak, hogy végezze ki a baloldalt. Ajándékba kapta a lehetőséget, hogy egy kőkemény fideszes meghódítja a baloldali ellenzék egyik felét, amely megtámadja a maradék baloldaliakat, és halomra „gyilkolják” egymást. A végén csak két Fidesz marad.

Ez következik majd, ha Magyar kapja a legtöbb ellenzéki szavazatot a június 9-i európai parlamenti választáson, mert akkor kijelenti, hogy ezzel leváltotta az ellenzéket. Minden ellenzéki párt szűnjön meg, mert a létezésével Orbánt szolgálja. Mindenkinek mögé kell beállni, mert se nem jobb, se nem bal, csak Márki-Zay Magyar.

Aki Magyar támogatója lesz, észrevétlenül válik (szélső)jobboldalivá, s kezd egyetérteni a jobboldali ideológiával, amit Magyar Orbántól tanult. Magyar a Fidesz nézeteit terjeszti, fideszes orbánista politikát képvisel, s ezt kell támogatnia mindenkinek, aki mellé áll. Ez nem gyengíti a Fideszt, mert nem alternatíva a fideszeseknek.

Orbán tisztában van azzal, hogy a hatalom birtokosaként és Magyar személyiségének korlátai miatt Varga Judit volt férje nem tudja őt legyőzni, viszont le tudja győzni azt a baloldalt, amelyet ő tett tönkre a rendszerrel való kollaborációval. Ha Magyar szétveri a balliberális oldalt, akkor Magyarországon megszűnik a liberális demokratikus alternatíva.

Orbánnak megér ez annyit, hogy szabadon engedje Magyart, visszafogja magát, s átadja neki a terepet. Magyart annyira tette helyére, hogy a Fideszből ne vigyen el senkit, s ha elfoglalja az ellenzéket, s megsemmisíti a liberálisokat és a baloldalt, legszebb álmai válnak valóra. Európában nincs szélsőjobboldali rendszerváltó hangulat, Orbán ezt felfogta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.