2024. május 7., kedd

GYURCSÁNY FERENC: TÖNKRETESZIK A KATOLIKUSOKAT

FACEBOOK
Szerző: GYURCSÁNY FERENC
2024.05.07.


Tönkreteszik a katolikusokat.
Nem, nem az istentelen, semmiben nem hívő nemtudomkicsodák.
Nem, nem az egyházakat állítólag politikai okokból kritizáló pártok.
Orbán, Semjén és társai teszik tönkre a katolikus egyházat.
Például most, amikor egy törvény módosításával azt javasolják, hogy a gyermekbántalmazási ügyekben, szexuális molesztálás, erőszak esetén is titkolózhat a pap, ha a bűncselekményről gyónási titkot érintően szerzett tudomást.
Tessék mondani, embert is szabad ölni büntetlenül, eltitkolva? Vagy csak a lopás fér bele, meg gyerekeink megerőszakolása?
Nyilván, Jézusnak tetsző dolog kisgyerekek lába között nyúlkálni. Nyilván Jézus is a rá hivatkozó papok úgynevezett gyónási titkát védte volna, nem a kisgyerekeket.
Nyilván.
Tessék mondani, a jézusi szeretet része a gyerekek szexuális bántalmazása?
Annak eltűrése? Titkolása? A bűnös rejtegetése?
Ideje megbeszélnünk azokkal, akikkel kell, hogy bűncselekmény eltitkolása nem lehet része a gyónási titoknak. Semmilyen bűncselekményé.
Akkor se, ha ez a katolikus egyház történelmi öröksége. Nem lehet erre hivatkozva az egyház a bűn őrzője. Az ártatlanságot kell védeni, nem pedig a bűnt, különben ördögi lesz a világ.
Egyébként meg amíg a katolikus papok a szexuális bántalmazót védik, nem pedig a meggyalázott gyermeket, addig tízszer is meggondolnám, hogy gyerekeimet katolikus papok közelébe engedjem.
Mert a gyerekem fontosabb, mint a bűn elkövetői, őrzői, még akkor is, ha azok reverendát öltenek.
Az, hogy egyébként két évtized alatt megfeleződött a katolikusok száma, azon ezek után nincs mit csodálkozni. A hit nélküli, az egyházat politikai ügynökké becstelenítő, a földi javakat harácsoló, üres vallásos buzgalmukat fenyegető ostorcsapásként közszemlére tévők tették olyanná az egyházat, hogy többen menekülnek, mint ahányan érkeznek.
Laudetur Jezus Christus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.