2024. május 7., kedd

INFLUENSZEREKKEL AZ ŐRÜLET ELLEN - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2024.05.07.


Pártlisták, Magyar-szivárgás, amerikai Gestapo és érettségipara a 444 reggeli hírlevelében.

Üdv! Hírlevelünkben (ami nem az egyedüli) bemutatjuk az elmúlt nap legfontosabb anyagait.

VÁLASZTÁS

Dobrev és Karácsony 150 ember előtt üzent Magyar Péternek a baloldali fellegvárban. Lehet, kicsit már unalmasak vagyunk, nincsenek érdekes családi drámáink, mint másoknak - mondta Karácsony Gergely a salgótarjáni ellenzéki gyűlésen, ami egy kicsit máshogy nézett ki, mint a Tisza párt debreceni rendezvénye egy nappal korábban.

Felmondott a Magyarságkutató Intézetnél Borvendég Zsuzsanna, hogy a Mi Hazánknak kampányolhasson, miután kiderült, hogy őt nem rúgták ki automatikusan az állami állásából, miután képviselőjelölt lett.

Felcsúton már most végeredményt lehetne hirdetni a polgármester-választáson, de felbukkant egy merész független, aki széket szeretne legalább a hagyományosan csak fideszesekből álló képviselő-testületben.

Influenszerekkel az őrület ellen: Szijjártó Péter megfeszített internetes harcot kér a megafonosoktól a következő hetekre.

11 pártlista lesz majd a szavazólapon az EP-választáson, a négy főpolgármester-jelölt pedig Szentkirályi, Karácsony, Vitézy és Grundtner lesz.

MAGYAR PÉTER

Magyar Péter talán soha nem mondott annyit a miniszterelnökről, mint most a lengyel Rzespospolitának: Orbán 2000 embert állított rá, megöletni nem akarja, ő az 1998-as Orbánhoz szeretne visszatérni, és Orbánnak a háború ügyében bizonyos értelemben igaza van. Börtönbe záratni nem akarja Orbánt, de vissza akarja adni az igazságszolgáltatás elvett függetlenségét, hogy ők dönthessenek róla.

- Az adatvédelmi hatóság is vizsgálhatja, hogyan szivárogtak ki Magyar mentőszolgálati jegyzőkönyvei.

BELFÖLD

Teljes a kommunikációs káosz: a külügyminiszter az MTI-ben szállt bele kőkeményen a hirado.hu-ba, hogy az álhírt terjeszt Hszi Csin-ping magyarországi látogatásáról, Halász János pedig egy hónap után újra elmondta szó szerint ugyanazt a parlamenti felszólalását.

Az ország egyik legjobb gimnáziumában sem érezték nagyon könnyűnek a magyarérettségit: szaktanárokkal elemeztük a feladatokat, a a Magyartanárok Egyesületének elnöke két apró hibát is felfedezett.

A BME vezetése szerint akkora a forráshiány, hogy az alapvető működés is veszélybe került: Hankó Balázs felsőoktatásért felelős államtitkár az egyetemek belső forrásainak átcsoportosításával biztosítaná a béremelést, csakhogy a BME szenátusi üléséről kikerült hangfelvétel szerint az egyetem akkora bajban van, hogy költségvetési támogatást kértek a minisztériumtól, hogy ne kelljen csoportos létszámleépítéshez folyamodni 2024-ben.

Újranyílnak a magyar–örmény nagykövetségek.

- Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űriparban.

- Egy biciklis bemutatott egy taxisnak, aki erre kalapácsot lóbálva várta be.

KÜLFÖLD

Izrael csapást mért Gázára, miután a Hamász vállalta a felelősséget a halálos rakétatámadásért. Több mint 100 ezer embernek kellene elmenekülnie Rafahból az izraeli támadás elől.

Már az az indiai ellenzék egyik közösségi médiás kampányfőnökét is letartóztatták a választást felkavaró AI-botrány miatt: egymás után a 4., állítólag mesterséges intelligenciával hamisított videót kezdték megosztani, most egy miniszter szájába adtak robotszavakat.

Oroszország – ami nukleáris hadgyakorlatot készít elő – közölte, hogy brit katonai létesítmények is célpontokká válhatnak. Az EU az orosz LNG-szektort is szankcionálhatja, Ukrajna pedig felszólította a szövetségeseit, hogy ne ismerjék el Putyint legitim államfőnek.

- Az Európai Bizottság lezárná a Lengyelországgal szemben indított 7-es cikk szerinti eljárást.

Sztrájkolni kezdtek az olasz közmédiánál a fokozódó kormányzati nyomás miatt.

- Már törölt járatokra adott el jegyeket az ausztrál Qantas légitársaság.

- Trump a Gestapóhóz hasonlította a Biden-kormányzatot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.