2024. május 5., vasárnap

MAGYAR PÉTER: FELOSZLATJUK AZ ORBÁN-TIBORCZ-MÉSZÁROS RÉSZVÉNYTÁRSASÁGOT.

24.HU
Szerző: KASSAI ZSIGMOND
2024.05.05.


- Debrecenben tartott több ezer fős rendezvényt Magyar Péter, a Kossuth tér a bizonytalan időjárás ellenére már a politikus színpadra lépése előtt megtelt.

- A Tisza Párt elnöke szerint most van esély lezárni azt a korszakot, ami Magyarországot az Európai Unió egyik legszegényebb és legkorruptabb országává tette.

- Több konkrét politikai ígéretet tett kormányváltás esetére, így a családi pótlék összegének azonnali megduplázását, a védőnői rendszer felülvizsgálatát és önálló Környezetvédelmi Minisztérium felállítását.

- „Zéró toleranciát” hirdetett a korrupcióra.

- Az orosz-ukrán háborúról szólva azt mondta: Oroszország az agresszor, a Tisza Párt is békét akar, viszont „aki a Fideszre szavaz, a háborús uszításra” szavaz.

- Szerinte az Orbán-kormány család-, vidék- és gyerekbarátnak hazudja magát, de jelentősen csökkent a családi gazdaságok száma, vidéki oktatási és egészségügyi intézményeket zártak be, rohasztottak le.

A debreceni tüntetésen felszólalt még L. Ritók Nóra pedagógus, az Igazgyöngy Alapítvány elnöke, Gerzsenyi Gabriella és Tarr Zoltán, a Tiszta Párt EP-képviselőjelöltjei is. Megszólalt Kozma Éva, a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület elnöke, aki megrázó beszédet tartott a Debrecen környékén zajló akkumulátoripari beruházások hétköznapi következményeiről.

„Mindannyian változást szeretnénk, amit csak együtt tudunk elérni” – mondta Magyar Péter Debrecenben vasárnap. Beköszönőjében Gárdonyi Gézát idézte:

"Légy az, akiből árad a nyugalom! Légy az, akire nem hat a hatalom!"

Külön köszöntötte az édesanyákat, nagymamákat, és azokat, akik az ország túlsó feléről, vagy a határon túlról érkeztek a debreceni tüntetésre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.