2024. május 18., szombat

MIÉRT HAZUDIK ORBÁN VIKTOR?

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.05.18.


Kérdésünk már megfogalmazásakor költőinek volt szánva, hiszen a választ anélkül is tudjuk. Rámutathatnánk itt emberi minőségre (szaralak), hataloméhségre (cezarománia), illetve most már a megszokásra, a bevett módszerre. Orbán Viktor már genezisében is hazudott, amikor a rég úton lévő oroszokat zavarta haza, Magyarország azonban az a hely, ahol emiatt nem küldték el a jó francba. Ha mindez akkor megtörténik, ma sokkal kevesebb bajunk lenne.

Vagy éppen semmi sem. De ezt dobta a gép. Amellett, hogy mindenki tudja, a kedves vezető akkor is hazudik, ha kérdez, vagy épp levegőt vesz, s teszi ezt immár három hosszú évtizede, azaz, ez a létezési módja, az esszenciája neki, érdekes, hogy egyik lapunk csak most kérdezte meg a Kormányzati Tájékoztatási Központot és a miniszterelnöki sajtófőnököt, miért lódít aljasul a magyar miniszterelnök. Azaz, miért hazudik Orbán Viktor?

Ám választ természetesen nem kaptak. A hazugság, ami bökte a lap csőrét, az e heti kossuthi szeánszon hangzott el: „Egy baloldali, háborúpárti elkövetővel van dolgunk, nem indokolatlanok azok a kombinációk, amelyek összehozzák a merényletet a háborúval”. Itt a Fico-merényletre utal a költő, akiről mindenki tudja, hogy egy széljobbos, oroszbarát ipse, de ez a kedves vezetőt egyáltalán nem zavarja. Uszít a lelkem.

Mint ahogyan a papagájsajtóját sem bántja az igazság hiánya, amely ráállt erre a vonalra, s momentán a nagy vonyításban ott tartunk, hogy baloldali-liberális merénylők lepték el a világot, és keresztény-nemzeti emberekre vadásznak, ebből fakadóan senki nincs biztonságban sehol. Mária néni sem a sparhelt mellett, mert, ha az ő szemszögéből látjuk ezt a kajla világot, akkor ilyen háborúpárti öldöklők elől kell bereteszelnie az ajtót.

S ha azt kérdeztük, miért hazudik Orbán Viktor, akkor a választ is megadtuk: ezért. Mária néni, és a hozzá hasonlók tudatát szeretné letarolni, őt rettegésbe kergetni és ott is tartani azzal a hamis illúzióval, hogy ettől a pokoltól csak egy módon szabadulhat, ha Orbán Viktorra szavaz. Ha a lap kérdésére válaszolt volna a két megszólított, akkor ezt a felelet kellett volna adniuk, ilyet azonban jellegüknél fogva nem adhatnak. Tehát hallgatnak.

A „köztelevízió”, a „közrádió”, a félezer KESMA lap egyébként ebben a szellemben működik, ezt az aljasságot nyomja, s ha egyiküket – mint most a „köztévé” híradója – emiatt elmarasztalják, akkor erősen csodálkoznak, és jogorvoslatot keresnek. A Nemzeti Választási Bizottság ugyanis kimondta, hogy a híradó törvényt sértett, amikor a Fidesz reklámjának minősülő politikai tartalmat tett közzé. Emiatt a „köztelevízió” egyenesen az Alkotmánybírósághoz fordult.

Azt képzeljük el, amikor ez a „köztévé” a még Orbánnál is degeneráltabb Menczer háborús-békés-uszítós videóját adja le, mint híranyagot. De az a legszebb, hogy a „köztévé” szerint az ilyentől való eltiltása sérti az ő véleménynyilvánításhoz és sajtószabadsághoz való jogát, ami azt mutatja, a „köztévének” fingja sincs már a közszolgálatiságról, de ez is olyan régi történet, hogy már nem is nagyon érdemes vele foglalkozni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.