2024. május 5., vasárnap

ÖN MEG TUDNÁ OLDANI A HÉTFŐI MAGYARÉRETTSÉGIT? – TESZTELJE LE!

TELEX
Szerző: HALÁSZ NIKOLETT
2024.05.05.


Hétfőn magyar nyelv és irodalomból érettségiznek a diákok. Valószínűleg sokan bizonytalanok, mert nem tudják, hogy a megváltozott vizsgakövetelmények miatt pontosan milyen feladatokra számíthatnak idén. A több részből álló írásbeliből eltűnik az érvelés/gyakorlati szövegalkotás nevű feladat, helyette egy 20 pontot érő irodalmi kérdéssort kapnak a vizsgázók.

Kovács Péter, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára összeállított egy olyan kérdéssort, amilyenhez hasonló várható holnap. Ez alapján mindenki tesztelheti, hogy meg tudna-e oldani egy idén várható középszintű magyarérettségit. A vizsgán nem csak ilyen feleletválasztós feladatokra kell számítani, de a teszt könnyebb elvégzése miatt most így fogalmaztuk meg a kérdéseket. A válaszra kattintva azonnal láthatja, hogy jól emlékszik-e a tanultakra: helyes válasz esetén zöld keretet lát, ha rossz megoldásra kattintott, akkor piros keret jelenik meg.

Hétfő délután már tudni fogjuk, hogy milyen feladatokat kaptak az idén érettségizők. Azok közül néhány érdekesebb feladat megoldását Kovács Péter a Telex élő adásában ismerteti majd...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.