2024. május 5., vasárnap

BARTUS LÁSZLÓ: HA A MAGYAR-TERV SIKERES LESZ, CSAK A KÉT FIDESZ MARAD

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.05.04.


Nagyot tévednek azok, akik azt gondolják, hogy Magyar Péter az Orbán-rendszert akarja megdönteni. Magyar az Orbán-rendszert legfeljebb át akarja venni, de kész békésen élni vele, amíg nem hullik az ölébe. Csak apróbb kifogásai vannak az Orbán-kormány politikáját illetően. Ezekről beszélt a Gulyáságyú Médiának. Híveit érzékenyíti a Fidesz ideológiájához.

Az ő igazi célja a 2006 óta gyűlölt baloldal megsemmisítése, amit Gyurcsány támadásán keresztül próbál elérni. Felhasználja az ellenzéki elégedetlenséget, a változás iránti igényt. Bűnbaknak ajándékozza az elégedelenkedőknek Gyurcsányt, cserébe a baloldali ellenzék megsemmisítése az ár, mint Orbán legyőzésének feltétele.

Ez a Magyar-terv, az általa gyűlölt baloldal és a liberálisok megsemmisítése. Hogy ezt a saját szakállára végzi a baloldal gyűlöletéből, önszorgalomból és hatalomvágyból, vagy megegyzés alapján, arról ma még lehetnek viták. De mi azt gondoljuk, hogy a Kossuth téri tüntetés előtt valami történt, Magyar ott megváltozott. Mint aki valakikkel megegyezett.

A csalódott ellenzékiek magukban és az Orbán-rendszerben nem találják meg a vereségek okát, csak az ellenzéki pártokban, amelyek az ő buzgó támogatásuk mellett simultak be a NER-be. Pontosan úgy, mint a „csalódottak”, akik most őket hibáztatják. Magyar pedig ezt lovagolja meg: arra a tűzre önti az olajat, hogy az ellenzéki pártok a bűnbakok.

Magyar, miközben a Fidesz támogatottságát egy százalékkal sem csökkentette, egyelőre úgy akarja elpusztítani a teljes liberális baloldalt, hogy a szavazóikat elhiteti és maga mellé állítja. A cél az, hogy e pártok kiürüljenek és megszűnjenek. Szavazóik Magyar Péter mellé álljanak. Ezzel olyan kétpólusú politikai rendszer jönne létre, amelyben csak két Fidesz van.

Mert azt nem kell mondani, hogy Magyar sajnálatos módon nem tudná beváltani az ígéretét még akkor sem, ha a gyűlölet céltáblájává tett balliberális pártok megszűnnének, szavazóik eltávoznának hozzá. Orbán folyamatosan alakítja a választási feltételeket, ahogy akarja. Ez azt jelenti, hogy maradna a NER-ben Orbán Fidesze, és Magyar Tisza pártja.

Ettől kezdve már nem tudnának újra létrejönni újra baloldali pártok, mert azokat külföldi ügynöknek minősítenék. A szuverenitási törvényben kvázi betiltanák őket. A sajátjaikat legyilkoló és megsemmisítő baloldal és liberális ellenzék, amely taktikai okokból állt Magyar mellé, elveszítené a lehetőségét is, hogy az értékrendjének megfelelő párthoz tartozzon.

Ez a totális fasiszta diktatúrába való békés átmenet forgatókönyve. Ezt a forgatókönyvet kitalálhatta Magyar, kitalálhatta Orbán, kitalálhatta az orosz titkosszolgálat (hogy Orbán esetleges bukása után megakadályozza, hogy liberális demokratikus jogállam jöjjön létre). Lehetett előre elgondolt terv, vagy a primér bosszúvágy után kialakult felismerés.

Van egy nem békés kimenetele ugyanennek a tervnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.