2024. május 30., csütörtök

SZENTPÉTERI NAGY RICHARD: A SULYOK ÜGY VALÓJÁBAN SÚLYTALAN

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH-KÁLLAI SZILVIA
2024.05.30.


A politikai éleslátás és a politikai érzék hiányáról árulkodik, hogy pillanatokkal az európai uniós és önkormányzati választások előtt Sulyok Tamás államfő megfosztási eljárása miatt akarnak összehívni egy rendkívüli parlamenti ülést. Így reagált Szentpéteri Nagy Richard alkotmányjogász, politológus arra az ellenzéki kezdeményezésre, amely miatt Kövér László házelnök vélhetőleg péntek estére össze is hívta az Országgyűlést. Csakhogy a kormánypárti képviselők el sem fognak menni, mert csak akkor jelennek meg a Parlamentben, ha ez az érdekük. Emellett a választások hajrájában a Sulyok ügy senkit sem érdekel. Az orosz hekkertámadás már komoly botrány, de azzal meg akkor kellett volna foglalkozni, amikor még forró volt a téma – mondta az elemző.


A Hírklikk is beszámolt arról, hogy miután Dobrev Klára bejelentette, összegyűltek az aláírások, az ellenzéki képviselők rendkívüli parlamenti ülést kértek Kövér László házelnöktől, hogy megtárgyalják az orosz hackertámadást és az államfő elleni megfosztási eljárást. A kedd esti házbizottsági ülésen úgy döntöttek, hogy pénteken este 8 órától lesz erre lehetőség. Nemcsak a szokatlan esti időpont miatt lesz határozatképtelen a rendkívüli ülés, hanem azért is, mert a kormánypárti képviselők mindig bojkottálják az ilyen jellegű ellenzéki kezdeményezéseket, Vagyis a képviselők a napirendet sem tudják megszavazni, így érdemi tanácskozás nélkül mindenki hazamegy.

Választási kampány van, ilyenkor nem szokás ülésezni a Parlamentben. Ha valaki mégis összehívatja, akkor persze muszáj, de nem mindegy, hogy mekkora jelentőségű ügyről van szó – mondta a Hírklikknek Szentpéteri Nagy Richard. „Jelenleg nyugodtan szidhatjuk Kövér Lászlót és a demokráciát, de a Sulyok ügy valójában súlytalan. Ha mindenáron az Országgyűlés elé akarjuk vinni, akkor azt nem a kampányidőszakban kellene” – vélte az alkotmányjogász, politológus...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.