2024. június 2., vasárnap

A MAGYAROK JÚNIUS 9-ÉN ORBÁN GENGSZTEROKRÁCIÁJA ÉS A NYUGATI TÍPUSÚ DEMOKRÁCIA KÖZÖTT VÁLASZTANAK

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2024.06.01.


Radványi Miklós szerint történelmileg elkerülhetetlen volt „a churchilli értelemben vett kriptokommunisták visszatérése a hatalomba”. A magyar származású konzervatív közíró az Egyesült Államokban megjelent írásában „A magyar kriptokommunisták gengszerokráciája” címmel levezeti Orbán Viktor – betegesnek tartott – személyiségének és korrupt szemléletmódjának kialakulását, annak okait. Ezután leszögezi: Orbánt elvakította az abszolút hatalma és az esztelen pusztítás iránti szenvedélye, meg kell őt állítani, mert nem tolerálható az, amit Magyarország jövője ellen tesz ez a világ jólétére veszélyt jelentő politikus. A magyaroknak június 9-én Orbán gengszterokráciája és a nyugati típusú demokrácia között kell választaniuk.


Radványi Miklós legfrissebb írásában felvázolja, hogyan alakult ki Magyarországon az általa kriptokommunistának nevezett jelenség: a külföldön a Szabad Világ iránti elkötelezettségét valló, belföldön azonban továbbra is az egzisztenciális túlélés egoizmusában vergődő nézet, amelyet a felelősség fojtogató hiánya, a „szabadság” és a „demokrácia” szavakkal való visszaélés jellemez. Mindez pedig visszahozta az elnyomást, a zsarnokságot, ahogy azt a korábbi kommunista „élcsapat” is gyakorolta.

Szerinte ma ezeknek a „kettős életeknek” és a kriptokommunista jelenségeknek a tipikus esete Magyarország a maga egypárti gengszterokráciájával. „A ma már nevetségesnek hangzó Fiatal Demokraták Szövetségének alapítója a brutálisan megalomán helyi kommunista párttitkár apa és szintén öntörvényű anya fia, Orbán Viktor, aki már fiatalon is kiegyensúlyozatlan, a skizofréniával határos személyiséggel rendelkezett” – állítja. Orbán neveltetéséből fakadóan állandó lázadásban volt mindenki és minden ellen, ő volt az alkalmazkodni képtelen, született lázadó, ami konfliktusba sodorta mindenkivel – a szüleivel, a tanáraival, a barátaival, a támogatóival, a jótevőivel, a gyalázóival –, de mindenekelőtt önmagával. Orbán a valódi gyökerek és meggyőződések nélküli egyén szimbólumává, a Repülő Hollandi magyar változatává vált saját identitásának véget nem érő keresésében. Mivel nem tudott azonosulni sem a szabadság nyugati ethoszával, sem a zsarnoki fegyelem kommunista hitvallásával, egyetlen menedéke a hazai és külföldi környezet totális ellenőrzésére irányuló kényszeres törekvése lett. Ezt csak megerősítette az, hogy meghatározó kulturális háttér híján, elkápráztatta őt a gazdagok és híresek életmódja. A személyes gazdagodás érdekében pedig a korrupcióban látta a megoldást. Tágabb értelemben: mások megtévesztésében és azok utánzásában, akiket valójában gyűlöl. „Végül pedig mindenkit félrevezetni és manipulálni képes pszichopata képességével valójában egy csalóvá vált.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.