2024. június 6., csütörtök

A STRÓMAN BESZÉLNI KEZD - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: URFI PÉTER
2024.06.06.


Tasó unokatesója és Tiborczék álommelója. A 8 polgármesterjelölt városa és Magyar Péter két arca. Nemzetközivé lesz a magyar szélsőjobb. Napindító.

Jó reggelt! Megint úgy jártunk, hogy ha csak a legerősebb nagyobb anyagainkat rakjuk össze tegnapról, már azzal megtelik a hírlevél, úgyhogy vágjunk is bele!


A Tasó unokatesó


Rögtön ezzel az igazán nagy dobással kezdünk. A fideszes országgyűlési képviselő, Tasó László nyilvánosan határolódott el körzetében cégeket felfuttató rokonától. Közben a választókörzetének fontos városát egy másik rokona irányította. NAV-vizsgálat, kitálaló stróman, bajba került önkormányzatok a Nyírségben.


És van hozzá egy olyan videó, amilyet nem sokat láttunk itthon. Arccal és névvel mesélte el egy önkormányzati hivatalból átcsábított irodista, Bodnár Fanni, hogyan húzták be, aztán hagyták magára 300 milliós tartozással. A céget, amit a nevére írattak, valójában a fideszes erős ember unokaöccse irányította.

Mennyi az annyi?

A Medián a 444 megbízásából mérte fel az elmúlt hónapok megítélését, olyan kérdéseket, amelyekről sok szó esik, és nem árt, ha vannak hozzá számaink. Felelős-e Orbán a kegyelmi ügyért? Hogyan kezelte a Fidesz a botrányt? Mennyire ártott az neki? Milyen hatása lesz Magyar Péternek?

Apropó, Magyar Péter!

„Lépésről lépésre” és „árad a Tisza”. A két jelmondat közötti ellentét rámutat a Magyar Péter-jelenség anomáliáira: a szisztematikus munka általi lebontás és az áradásszerű elsöprés ígérete egészen különböző dolgok. Most úgy tűnik, hogy elegen akarják. De mi történik azután, hogy pozíciókhoz jut? Diószegi-Horváth Nóra sokszempontú véleménycikke.

A szokásosnál is nagyobb

Eszement nagy, hm, biznisz a Garancsi–Tiborcz-féle 600 milliárdos állami irodaházprojekt. A piacon szokásos négyzetméterárnál jóval drágábban vásárolja meg az állam a Dürer–Zugló–BudaPart kombót. Közben lenullázza a NER-közeli építők kockázatát, ráadásul jó helyen lévő, megürülő belvárosi ingatlanokat tud piacra dobni a költözés után. Cikkünk megjelenése után nem sokkal az is kiderült, hogy még ennél is többet próbált legombolni a kormányról Garancsi és Tiborcz cége.Orbán török barátjáé lesz a Zsinagóga melletti Dohány utca 10.

Gombócból is sok

Egerben 8 polgármesterjelölt indul a választáson. A várost vezető ellenzéki koalíció már 2020-ban szétesett, majd másfél évvel később a helyi Fidesz is darabokra szakadt. A viszonyok annyira kaotikusak, hogy az önkormányzati választásnak nincs egyértelmű esélyese.Kendőzetlenül beszélnek az egri választókerületek átrajzolásáról helyi fideszesek Egerben

AfD und Mi Hazánk


Toroczkai Pesten tárgyalt a nácirelativizáló AfD-vezérrel egy új európai pártcsaládról, és azt mondta, nem történész, hogy tudja, bűnösek-e az SS-tagok. Az oroszbarát szélsőjobb erősödésében a titkosszolgálati gyanú szerint egy Kreml által irányított hálózat is érdekelt.

Nagy dobás

Minden idők legdrágább és talán legvitatottabb magyar stadionját húzta fel a kormány 2023-ra azért, hogy atlétikai vb-t rendezhessen Budapest. Kilenc hónapot kellett várni, hogy kiderüljön, mennyi bevétel jött össze jegyekből a budapesti atlétikai világbajnokságon. Köszönőviszonyban sincsenek a bevételek a kiadásokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.