2024. június 20., csütörtök

ÁLMAINKBAN BULGÁRIA VISSZAINTEGET

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.06.20.


Tegnap, mint valami megszokottat, akárha születési előjogot, úgy néztük a NER „elitet”, ahogyan tódult Németbe’ meccsnézőbe. Az már föl sem horgasztja a kedélyeket, hogy az összes nem is kormánygép szolgálatban volt, és például a soknevű hadügyminiszter meg az Orbán külön-külön röpülővel utazott ugyanoda. Lehet, hogy nem bírják egymás szagát, vagy nem tudjuk az igazi okot, mire ez a nagy rongyrázás.

Hogy Mészáros meg magángépen iramlott (suhant), miközben az is kiderült, hogy megkezdte szokásos nyári körútját a jachtja, már az sem nóvum. Semmi sem ebből a szempontból, mert a mimagyarnak ilyesfajta ingerküszöbe már nincs is, mert, ha volna, már régen egyenes kaszával indulna a Karmelitába menekülésre noszogatni a kedves vezetőt. Látunk ilyet? Nem. Kell tartania ettől a nagyfőnöknek? Egyáltalán. Tehát nincs miről beszélni.

De azért próbáljuk meg, mert ha másnak nem is fáj (mert netán nem is hallott róla, vagy már ez sem érdekli), nekem azért igen. Az élet van akkora rendező, hogy miközben láttuk ezt a futball körüli újgazdag, illetőleg vallásos, kényszeres nyüzsgést, és az a hendikepje is megvan a lelkünknek, hogy ismerjük az emögött zajló folyamatokat, épp ekkor kerül a szemünk elé az Eurostat legfrissebb jelentése, amely szerint utolsók lettünk.

Bulgária is megelőzött már minket az uniós országok közül a háztartások fogyasztásában. Azaz, addig üldöztük Ausztriát, hogy a jó bolgárok surranópályán elénk kerültek, és már nekik is csak integethetünk. A háztartások fogyasztása a legmegbízhatóbb szegénységmérési adat, ami azt mutatja, van-e pénze a delikvensnek zsömlét venni a boltban vagy nincs, hogy sarkítsunk a dolgon, érthetővé téve mindenki számára. (Gombák és moszatok)

Ez a mutató az, ami beszámol a szavazópolgár pénzügyi helyzetéről, áttételesen pedig a gazdaságról is, mert hiába jön Szijjártó minden évben a rekordbefektetésekkel, ezek a népek számára semmit sem érnek, mint ahogyan a GDP-t sem lehet megenni, azaz Szijjártó kitörölheti az arschát a rendszeres sikerjelentéseivel. Mert a Nagy Mártoné rendszerint felülírják azokat, aki soha nem érti, miért nincsen ÁFA-bevétel, ami miatt meg a költségvetés áll fejre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.