2024. június 7., péntek

HANGZAVAR

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.06.07.


Brüsszel bele fog remegni a békepárti győzelembe – osztotta meg velünk álmait Orbán Viktor Mohácson járván, az állítás igazságtartalmáról azonban nem igazán vagyunk meggyőződve. Nem úgy állnak a számok, hogy bármi remegés, megrendülés, Holdról látszás lenne ennek a vége, abban azonban bizonyosak lehetünk, hogy a Fidesz hétfő reggelre az eredménytől függetlenül hatalmas győzelmet arat. Mindegy mi lesz.

Le fogják ordítani a fejünket. Az ember sokáig tűnődött, mivel lehetne jellemezni azt az eszement kampányt, ami lassan a hajunkat is lefújja a fejünkről, de erről is a kedves vezető adta a megfejtést, amikor bájos kis közösségét úgy jellemezte (szintén Mohácson): „…mi egyre hangosabbak leszünk”. És valóban, döbbennünk meg a találó megfogalmazáson, voltaképp más teljesítmény híján ez a Fidesz lényege. Az ordítás.

És most, hogy megfejtettük a világegyetem titkait, figyelmezzünk arra a részletre is, ami emellett busóföldön elhangzott, miszerint a kedves vezető arra is panaszkodott, Magyarországon be akarták tiltani az ő kampányát, hogy elhallgattassák. És hiába törjük a fejünket, nem tudjuk, mit akart mondani ezzel a költő. Ki fogta volna be az ő rángatózó száját, és hogyan a TEK gyűrűjében permanensen leledzve mindhalálig.

Hacsak nem az lehetett ez a betiltás, hogy a Facebook egy időre elérhetetlenné tette azt a videót, amelyen a békepárti Orbán Viktor háborút ordibál minduntalan, hogy már az algoritmus is megunta. Most gondoljunk bele, mi lehet akkor az emberekkel. Nem kis dilemma ez nekem, mennyien lehetnek az országban azon a minimális szinten, hogy belássák, minden, amit a képükbe tolnak, hazugság, hogy egyáltalán nem kell félni.

Mert semmi nem fog fájni. Már nem is tud, hiszen világunk teljesen átfordult szürreálisba. Hogy mikor történt meg a sajnálatos eset, pontosan meg nem mondható, de, hogy mára benne vagyunk, az bizonyos. Amikor a köztelevízió Hirosimáig megy atomtámadás túlélőket megszólaltatni párhuzamot mutatni a mai Brüsszellel, az az aljasságnak olyan foka, amire józan ésszel nincsen magyarázat. De nem is ez a baj igazán, hanem a védtelenség.

Nagy valószínűséggel a mocskosság leírhatatlan fokával, nagyon súlyos tíz – száz – milliárdokkal kitömött kampánnyal a Fidesz szerezez az EP-ben kilenc-tíz-tizenegy helyet. Az is teljesen bizonyos, ha nem mennek le totálisan kutyába, akkor is lenne nekik ennyi, eggyel több vagy kevesebb, de ez akkor sem oszt, sem szoroz, ugyanúgy senkik lesznek az ot
tani színtéren, mint ahogyan most is azok. Gyakorlati haszna tehát ennek a pokoljárásnak nincsen...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.