2024. június 19., szerda

MEGJELENT A NYOMTASS TE IS! 361. SZÁMA

NYOMTASS TE IS!
Szerző: nyomtassteis.hu
2024.06.18.


A tartalomból: 

Van-e esélyegyenlőség a magyar választásokon? 
Egyáltalán nem természetes az, ami nálunk történik választásról választásra, vagyis hogy a Fidesz valamennyi vetélytársánál messze többet költ a kampányokra. Az esélyegyenlőség látszatára sem ügyelve használnak fel állami forrásokat is a pártok között folyó versenyben.

Drámaian kevés az idősotthon
Hiába nőnek egyre a gondoskodási igények a társadalom idősödésével, az állami ellátórendszer le van maradva, nem bővült az igényeknek megfelelően sem az idősotthonokban ellátottak helyeinek száma, sem a szolgálatosok mértéke a házi idősellátásban.

Rendőrlaktanyában képezik ki a kórházigazgatókat
A Belügyminisztérium bentlakásos kiképzésén kell részt venniük azoknak a kórházi vezetőknek, akik reményeik szerint a tavaly év végén váratlanul felmentett főigazgatók helyére kerülhetnek.

Honnan jöttek Magyar Péter vidéki szavazói?
A Fidesztől egyelőre nem tudott elcsábítani sok szavazót, a régi ellenzéki csoportosulásokat azonban minimum lefelezte Magyar Péter feltűnése az ország Budapesten és megyei jogú városokon kívüli részén.

Folyamatosan gyengül a forint
Nagyot gyengült a forint a múlt héten is, amiben Magyarországot érintő és külpiaci tényezők is szerepet  játszottak. A múlt hét elején még 390 körül is járt az euró/forint árfolyam, azóta azonban a forint tovább gyengült a vezető devizákkal szemben, pénteken már 398 felett is volt.

Hazugsággal vádolják a Fideszt a nagykövetek
Két külképviselet szerint a Fidesz valótlanul állította, hogy országaikban bevezetnék a sorkötelezettséget. Ténybeli torzításokat tartalmaztak a Fidesz hirdetései a kampányban – erről szóló, azonos szövegű poszt jelent meg június 11-én az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének, valamint a német külképviseletnek a közösségimédia-felületein.

Választási dráma a fővárosban
Ritkán adódik olyan helyzet, hogy ennyire kicsi legyen a különbség két jelölt között, mint ami Budapesten a főpolgármesteri választáson történt.

 HASZNOS HÍREK

A következő tanév legfontosabb dátumai
Közzétették, hogy a 2024/25-ös tanévben mikor lesznek az iskolai szünetekés a középiskolai felvételik. A 2024/25-ös tanév első tanítási napja 2024. szeptember 2., az utolsó tanítási napja pedig 2025. június 20. lesz.

Tanuljuk meg az internetes rádiózást!
Bár elvették a frekvenciáját, a Klubrádió kormánykritikus hangját mégsem tudta elnémítani a Fidesz-kormány, mert az interneten továbbra is hallgatható. Forrás: www.klubradio.hu/atallas

ITT OLVASHATÓ, LETÖLTHETÓ, NYOMTATHATÓ 

KORÁBBI LAPSZÁMOK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.