2024. július 6., szombat

A MAGYAR HESS TITOKZATOS ÚTJA

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2024.08.06.


Miközben Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban szónokolt, a nem is kormánygép már melegített Ferihegyen, hogy elvigye őt az állítólagos békemisszióra Moszkvába. Az út még az indulás előtt is annyira titkos volt, hogy a riporternek álcázott mikrofonállvány sem merte megkérdezni elindul-e a főnök vagy sem. Ez e békemisszió valami nem is annyira kerülőutakon eszünkbe juttatta Rudolf Hess bácsit a Harmadik Birodalomból, aki szintén békét csinálni röpült titokban. Róla még esik szó, de előtte a mi fiunkról.

A gép még alig is emelkedett el a ferihegyi flaszterról, már megjelentek azok a tudósítások, hogy Orbán minden bizonnyal élete legnagyobb diplomáciai botrányát okozza. Holott okozott már eleget, egyik hangosabb volt mint a másik, de most mintha megszállta volna a szentlélek vs. Belzebub ihletése, és nekiindult a levegőégnek akár valami világtalan föcske. Hogy miért is, azt Menczer elvtárs magyarázta el nekünk a maga utolérhetetlen módján, miszerint „amit Orbán Viktor csinál, az békemisszió”. – Itt ugrott be Hess bácsi.

Menczer azonban kibővítette mondandóját azzal, „aki azt mondja, hogy a tűzszünet és a béketárgyalás nem lehetséges, nem létrehozható, az egészen egyszerűen hazudik”. A helyzet az, hiába szeretné Menczer et. rákenni valakire a hazugság ódiumát, ilyesmit senki sehol nem mondott, mi több, az igazság ezzel szemben az, hogy az általuk háborúpártinak titulált közösségben mindenki egészen élénken szeretné a békét. De nem úgy, ahogyan Orbán képzeli, s amely idea éppen korrelál a Putyinéval.

No most, a soha nem látott diplomáciai botrány oka éppen ez, hogy megtudva Orbán állítólagos békemisszióját, az EU illetékesei egy emberként horkantak fel, hogy a magyar alaknak ilyenhez Európa nevében joga nincs, holott az Anadolu török állami hírügynökség jelentése szerint „Putyin orosz elnök azt mondta Orbán magyar miniszterelnöknek, hogy várja tőle az EU álláspontját Ukrajnával kapcsolatban”. Ezen a ponton kezdődtek az élénk visítások, amelyek közül szemezgetünk kicsinyt miheztartás végett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.