2024. július 5., péntek

BAUER TAMÁS: AZ ORBÁN FÉLE RENDSZEREKNEK 35-40 ÉV A SZAVATOSSÁGUK

KLIKK TV
Műsorvezető:
2024.08.02.


2014 novemberében írtam le először, hogy az Orbán-rendszer által kiírt választáson Orbán Viktort nem lehet legyőzni, mert olyan eszköz van a kezében, amivel el tudja bódítani a magyar választók egy jelentős részét és meg tudja bénítani azt, aki alternatívát kínál velük szemben – mondta a KlikkTV Tíz című műsorában Bauer Tamás közgazdász, egyetemi tanár, volt országgyűlési képviselő. Hozzátette, lehet önkormányzatokat megnyerni, de a fő hatalmat, amíg ez az eszközrendszer nem kerül ki a kezéből, nem lehet. „Az ilyen típusú rendszereknek, mint Spanyolországban és Portugáliában is, 35-40 év a szavatosságuk, az a hiedelem, hogy a következő választáson valamilyen módon le lehet győzni, az tévedés.”

Bauer Tamás szerint mindazok, akik ezzel áltatják a választóikat, megágyaztak Magyar Péternek, megnyitották a kaput egy olyan kalandor előtt, aki ugyanúgy áltat, csak ő nem jobb, hanem rosszabb, mint Gyurcsány vagy a többiek, akik eddig az Orbán-rendszer ellenzékét alkották, de neki sincs esélye. „Az én prognózisom az, hogy ez a naív hiedelem 2026-os választások időpontjáig fog tartani és akkor szerte fog oszlani.” Hozzátette, arra is érdemes felfigyelni, hogy Magyar Pétert senki nem követte a Fideszből, amíg a rendszer szilárdan áll Orbán oldalán, addig ez a dolog stabil.

Bauer Tamás szerint az ellenzéknek nem szabad kivonulni a parlamentből, de koptatni kell a jelenlétet, nem szabad tisztséget elvállalni, mert ezt kollaborációnak lehet felfogni, és várni kell olyan helyzetre, amikor megnyílik olyan lehetőség arra, hogy kényszeríteni lehet őket. Magyar Péter a következő két évben azon kívül, hogy szervezi a pártot és keresi a jelölteket, érdemben nem tud csinálni semmit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.