2024. július 5., péntek

IHÁSZ SÁNDOR: A FŐ PROBLÉMA, HOGY AZ ÜGYÉSZSÉG A NAPI POLITIKÁTÓL FÜGG

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2024.08.05.


Az ügyészi szervezetben szakmai és politikai változtatásra, szemléletváltásra lenne szükség – véli a korábbi fővárosi fellebbviteli főügyész. Ihász Sándor a KlikkTV Mélyvíz című műsorában arról beszélt, hogy önmagában a legfőbb ügyész személye, illetve annak változtatása fontos, de nem old meg mindent, mellette rendszerszintű, strukturális átalakítás kellene.


Ihász ott látja a problémát, hogy szerinte az ügyészség a mai helyzetben a politika szolgálóleányaként működik, nem csak a legfőbb ügyészen keresztül. Nem lehet felelősségre vonni egy ügyészt egy konkrét hibáért, vagy elszámoltatni a legfőbb ügyészt. Egy közpénzből működő szervezet, amely az állampolgárok jogait, személyi szabadságát hatósági szinten, szankciókkal korlátozza, szinte mindenható jogosítványai mellett ugyanakkor a másik oldalon nem transzparens.

Az ügyészség kötött szabályokkal működik, amibe nem lát bele senki, úgy játszik az adatokkal és eljárásokkal, ahogy akar. Ihász szerint a szervezet működése nem lehet objektív, pártatlan és jogállami, amikor adott ügyben saját magát vizsgálja és ellenőrzi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.