2015. november 30., hétfő

JÓSZOLGÁLATI NAGYKÖVETEK

PUPU BLOGJA

Szerző: PuPu


Az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtésének kezdetekor Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetként egy tűzifából készült, 1353-as installáció utolsó darabjait rakták a helyükre, hogy jelezzék: elindult az 1353-as adományvonal.
Meg kell a szívnek szakadni, jótékonykodik a Főméltóságú Asszony, blogger arcán könny pereg.
Hejh, mintha a vár fokán feltűnne vitéz nagybányai Horthy Miklósné asszony, született Purgly Magdolna szelleme, csak a fehér lepedő hiányzik róla...

...Pénzadományokat kell gyűjteni, ami nem túl könnyű feladat Kolontár után, ahol a vörösiszap áradása nem csak Kolontárt, de a közbizalmat is elmosta.
Idős édesanyám, aki a vörösiszap-károsultak részére telefonon adakozott többször is, amikor felvetettem neki, hogy itt az újabb lehetőség, akkor morgott valamit, meg az anyjuknak, rohadt tolvajok meg ilyesmiket, aztán azt mondta, hogy ő akkor fog adakozni olyanoknak, akik ilyen jószolgálati nagykövetekkel próbálják felkelteni benne a lelkiismeretet, mikor majd koszorúra gyűjtenek nekik.
A vörösiszap-károsultak pénzének sorsa egyébként kalandosabb, mint JelkyAndrásé, azzal a különbséggel, hogy míg Jelky tüdővészben halt meg, a pénz valószínűleg zseblázban.
Némi vigaszt nyújthat, hogy ezek – akkor még – baráti zsebek voltak, egy részük például Simicska unokatestvéreinek gatyájára volt fércelve...



ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.