2015. december 10., csütörtök

A LŐFEGYVEREK KULTURÁLIS-ANTROPOLÓGIAI GYÖKEREI AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN

SZÍNEK ÉS FOLTOK
Szerző: Göbölyös N. László
2015.12.10.


Az Egyesült Államokban rendszeresen előforduló lövöldözések gyökerei az amerikai kulturális antropológiában vannak - írja az olasz Panorama hetilap, amely elemzi e némileg meglepő állítást.
Az amerikaiak a borzalmas mészárlások ellenére továbbra is hisznek abban, hogy szentséges szent joguk fegyverrel rendelkezni, mert ez inkább az antropológiai természetük része, mint a történelmüké . De ezt nem mi mondjuk, hanem az ILA / Institute for Legislative Action/ és a nagyhatalmú NRA / National Rifle Association/.
Az NRA 1871 óta munkálkodik a fegyveripar érdekében és megvásárolja a szavazatokat a kongresszusban és az unió államaiban, míg ennek politikai lobbija, az ILA foggal-körömmel védelmezi a fegyvertartás jogát. Mindezt az Amerikai Egyesült Államok alkotmánya második módosító paragrafusának védőernyője alatt, amely leszögezi, hogy miután egy szabad állam biztonságához szükség van egy jól szabályozott milíciára, nem sérthető a polgárok azon joga, hogy fegyverrel rendelkezzenek és viseljék is azokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.