2015. december 17., csütörtök

BOCSÁSS MEG MÁSOKNAK, MERT NEKED IS SZÜKSÉGED VAN MEGBOCSÁTÁSRA

NAPI REMÉNY BLOG
Szerző: mintyovanviki
2015.12.17.


Amikor azt hallom valakitől, hogy ő képtelen megbocsátani, akkor mindig világossá válik számomra, hogy ez az ember nem tudja értelmezni a megbocsátás fogalmát. Ha megértetted a megbocsátást, akkor valószínűleg képes is vagy megtenni azt. Sok tévhit kering a megbocsátásra való készségünkről. Példaként álljon itt a három legnagyobb félreértés, amely a megbocsátással kapcsolatos.
A megbocsátás nem:
1. Csökkenti a bűn komolyságát. A megbocsátás egy nagy döntés. Megbocsátani valakinek nem azt jelenti, hogy az ellened elkövetett rossz dolgok nem fájnak.
2. A bizalom azonnali helyreállását jelenti. A bizalom egy bizonyos idő elteltével tud újra épülni. Ha egy ember újra és újra megbánt téged, a Biblia azt mondja köteles vagy megbocsátani neki, de nem vagy köteles azonnal bízni benne.
3. A kapcsolat újrakezdését jelenti változtatások nélkül. A megbocsátás nem ugyanaz, mint a kapcsolat újrafelvétel. A megbocsátás az, ami akkor történik, amikor megbántottak. Ha a kapcsolatot újraépítik, a megbántónak három dolgot kell tennie: megbánni, helyreállítást kezdeményezni, ha lehetséges és újraépíteni a bizalmat egy idő után.
Itt az ideje megbocsátani azoknak, akik megbántottak téged. Szükséged lesz mások megbocsátására később neked is. Ne légy akadálya annak, amire hamarosan neked is szükséged lehet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.