2015. december 25., péntek

LEGJOBB SZÍNHÁZI ÉLMÉNYEIM II. - 2015 - ZENÉS SZÍNHÁZ

MEZEI NÉZŐ BLOGJA
Szerző: MakkZs
2015.12.25.


A prózai színházi listám után jöjjenek külön a zenés, illetőleg opera-élmények, elég sokan vannak ők is, minden megtekintett előadásból válogattam, tekintet nélkül a bemutató időpontjára. A legtöbb a naptár átnézése nélkül is eszembe jutott. Nyilván lesz aki elborzad, hogy miért épp karácsonykor foglalkozom ezzel - nyilván nem azért, mert annyira keserves épp ezekre az előadásokra visszanézni. Számomra a legjobb dolgok közé tartozik bemenni az Operaházba/Erkelbe/Müpába és akár (gyakran) egy rossz rendezést is megnézni, AMENNYIBEN szeretem a darabot magát ÉS az énekesek között van legalább néhány, aki igazán a kedvemre való. Utóbbiak egyre többen vannak, a 2015-ös év is hozott új "felfedezéseket" (pl. Szemere Zitát), akik itt emlegetve is lesznek, sőt a régebbi énekeseimből sem ábrándultam ki, sőt volt aki éppen ebben az évben tetszett meg igazán.

Az, hogy kit hányszor tudtam megnézni, leginkább a műsorterven múlt, van akit sokkal többet is néznék, ha lehetne (lsd. Molnár Levente, aki alig szerepel már itthon, viszont most éppen nézhető lesz két sorozatban is, nyolc hónap szünet után), így én is nagy reményekkel várom a következő évad programját, amelyhez igazodnom kell, ha tetszik, ha nem.

Az Operaház már második évada valami elképesztő tempót diktál a bemutatók özönével, így sok előadás és énekes is lesz a felsorolandók között és biztosan van, akiket csak kifelejtettem, de az előadások linkjein ott van a részletes méltatás is....

ITT OLVASHATÓ

Karácsonyi ráadás:

Best Opera Arias: Turandot, La Traviata, Rigoletto, Cavalleria Rusticana, La Boheme, Aida, Norma...  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.