2015. december 11., péntek

SOSEM TALÁLOD KI, HOL VETTEK TRAKTORT TAO-PÉNZBŐL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: mutyimondó
2015.12.11.


Ezekről ne maradj le!
Szűkre szabott verseny: 16 milliárdot kezelhetnek a nyertesek (Forbes)Agrártámogatás villanyszerelő cégnek? Bűnszervezet az MVH-ban (Átlátszó)
Letelepedési kötvény biznisz:így lehetett bejutni majd kiesni (MNO)
Ha van 3 perced:
Szűkre szabott verseny: 16 milliárdot kezelhetnek a nyertesek
Az állami Eximbank befektetési alapkezelőknek írt ki pályázatot, hogy finanszírozzák a nagy növekedési potenciállal rendelkező cégeket. Sokan vannak itthon, akik alkalmasak lennének a feladatra, de jelentkezni a szűk határidő és a szakmailag vitatható feltételek miatt sem tudtak. Kivéve két, Rogánhoz köthető szereplőt. (Forbes)
Agrártámogatás villanyszerelő cégnek? Bűnszervezet az MVH-banMegkezdődött a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz köthető 84 vádlottas ügyének tárgyalása. Az agrártámogatásokkal a hivatalon belülről csalhattak. Megvárták míg kiderül, melyik földekre nem ad be senki támogatási kérelmet, majd – olykor nem is agrárcégekkel összejátszva – pályáztak. Másfél milliárddal próbálkoztak, 117 millió jött össze. (Átlátszó)
Letelepedési kötvény-biznisz: így lehetett bejutni, majd kiesni
Raj Rafael cége letelepedési kötvényeket értékesít. Már a törvény elfogadása előtt elkezdte hirdetni kínai ügyfeleinek a lehetőséget, aztán meglepődött, amikor kiderült, hogy valódi pályázat és versenyeztetés nélkül döntenek arról, ki kap engedélyt. Kínaiak részére pedig kizárólag egy Kajmán-szigetekre bejegyzett cég értékesíthet, más nem. (MNO)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.