2016. január 29., péntek

A SZENVEDÉLYES HOBBID BOLDOGABBÁ TEHET

FULLBEAUTY BLOG
Szerző: fullbeauty
2016.01.28.


A boldogságszakértők azt mondják, bármi is legyen a hobbid, ha időt szánsz rá és fontosnak tartod, nem pedig ráadásnak tekinted, amivel elütöd a szabad perceidet, az hatalmasat lendít a boldogságodon.” – írja Gretchen Rubin Boldogságterv című könyvében.

Az persze külön bónusz, hogy a boldogságkutatók is erre jutottak, de mégis, miért csinálnánk egy hobbit, ha nem azért, hogy örömöt okozzon, és közben jól érezzük magunkat?

Sokan nem szeretik, ha megkérdezem, hogy ” Mi a hobbid? ” Azt tapasztaltam, hogy azért, mert egész egyszerűen nincs és sosem volt hobbijuk. Elmondásuk szerint azért nem, „mert munka után örülök, ha időben haza érek, és időre kész leszek a házi munkával és éjfél előtt beeshetek az ágyba.”
Mielőtt nagyon belemerülnénk a kérdésbe tisztázzuk, mit is jelent az, hogy hobbi?
Valami, amire nem sajnáljuk az időnket, pénzünket, türelmünket. Valami, amiről szeretettel és szenvedéllyel mesélünk… Élvezzük csinálni, és teljesen át tudjuk magunkat adni neki.

Ez azért van, hogy amikor egy „dolgot” teljes átszellemüléssel végzünk, abba teljesen bele tudjuk élni magunkat, és magas szintű örömöt, boldogságot és elégedettséget képes adni számunkra...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.