2016. január 4., hétfő

EGY ŐRKUTYA NAPLÓJA - AVAGY 15 HÓNAP KOCSIS MÁTLÉ ELLENZÉKEKÉNT

DR. ERŐS GÁBOR BLOGJA
Szerző: Dr. Erős Gábor
2016.01.03.


Képviselői beszámoló -- Dr. Erőss Gábor, VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Párbeszéd Magyarországért (Együtt-PM lista)

2014. október – 2015. december

A Képviselőtestületben annak a több mint 7%-nyi kerületi lakosnak a bizalmából képviselem a józsefvárosiakat, a legjobb tudásom szerint, bő egy éve, akik az Együtt-PM Szövetség polgármesterjelöltjeként támogattak, illetve akik egyéni képviselőjelöltjeinkre szavaztak. (Abban a körzetben – ez a Népszínház-negyed –, ahol magam is egyéni képviselőjelöltként indultam, közel 11%-os eredményt értem el.)
Már a kampányban felhívtam a figyelmet a növekvő szegénységre és a szegények növekvő kiszolgáltatottságára, valamint a köztereken zajló zöldfelület-csökkentésre, fairtásra.

KÉPVISELŐTESTÜLETI VITÁK
 
A testületi munka során igyekszem szemfüles őrkutyaként működni, felhívni a figyelmet a szegényeket sújtó, a környezetet károsító, korrupció-gyanús vagy egyszerűen a közérdeket és a törvényeket sértő előterjesztésekre. Így tettem például a kommunális adó vitájában is, amikor adóemelésről döntött a Fidesz-többség. A Kúria meg is semmisítette az általam akkor kifogásolt rendeletet; igaz, a józsefvárosi Fidesz-többség, ha más formában is, de később újra megszavazta.
 
Tevékenységemről a helyi médiában csak egész korlátozottan tudok beszámolni, mivel a hetente (!) megjelenő helyi lap arcátlan és gátlástalan narancspropaganda-kiadvány, ellenzéki képviselőknek nem, vagy alig ad lehetőséget a megszólalásra, 4 hónapja már egyáltalán nem. (Ha mégis, akkor is csak az általuk meghatározott kérdésekben – a menekültellenes uszítókampány idején például csak migráció-témában). Lakájmédiának csak azért nem nevezem, mert nem akarom a lakájokat megsérteni. Azt az előterjesztésemet pedig, hogy legalább évente egyszer megjelenhessen a képviselők beszámolója a lapban, az ellenzékieké is, a Fidesz-Jobbik leszavazta...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.