2016. január 13., szerda

EGY SZILVESZTER ÉJSZAKA KELLETT, HOGY EGÉSZ EURÓPA MEGGYŰLÖLJE A MENEKÜLTEKET

HÍR24-POSZT ITT
Szerző: Kerner Zsolt
201601.13.


Szilveszter éjszaka valami eltört Európában.
Jó, ez egy hülye mondat volt, de többnyire ilyen nagyívű általánosításokkal szoktam kezdeni. Szóval szilveszter éjszaka valami megváltozott abban, hogyan is kezeli Európa a menekülteket. Eddig mondjuk kezelni leginkább sehogy nem kezeltük, de legalább mindenkinek volt véleménye, ami már majdnem kezelés.
Szilveszter éjszakáján emberek – akiket az áldozataik arabként, vagy afrikaiként írtak le – tömegesen, csoportokba verődve zaklattak és molesztáltak nőket egy nyilvános szilveszteri bulin. A leírások nagyon durvák, épp csak a legdurvább részletek hiányoznak belőlük, amiket eddig csak a Tahrir téri tömeges nemi erőszakoknál lehetett hallani (mondjuk az MTVA megoldotta, hogy ezek is előkerüljenek).Elnézték
A német média mégsem kezelte úgy a hírt, ahogy utólag visszagondolva kellett volna. Elnézést is kértek. A hibájuk egyébként érthető, valószínűleg nem fogták fel, hogy ebből az egészből ekkora balhé lesz. Azon nem érdemes vitatkozni, mi számít nemi erőszaknak, mert a magyar közmegegyezéssel ellentétben minden annak számít, amit a másik fél nem akar. Az is, ha csak rácsapnak valakinek a fenekére.Ehhez jött még egy másik hír is, most Svédországból, ahol – mint kiderült – elhallgatott a rendőrség egy ehhez nagyon hasonló esetet. 2014-ben afgánok zaklattak csoportosan nőket, köztük egészen fiatalokat. A rendőrség arra hivatkozott, hogy folyamatban volt a nyomozás, ezért nem beszéltek róla. Valószínűleg azért ez nem a teljes igazság.Németország és Svédország Európa két legbefogadóbb országa a menekültekkel szemben. Ők viselik a menekültválság legnagyobb terheit is. Nem tudni viszont, hogy a német és svéd állampolgárok toleranciája meddig tart a menekültekkel szemben, és ezt egyik kormány sem szerette volna kipróbálni.Eddig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.