2016. január 13., szerda

MANIPULATÍV ÁLHÍREKET TERJESZTENEK AZ ISZTAMBULI ROBBANTÁS KAPCSÁN

ARMAGEDDON NYOMÁBAN BLOG
Szerző: Andre Luwoa
2016.01.13.



A keddi isztambuli robbantás után a török hatóságok összesen 65 embert vettek őrizetbe. Liberális sajtóorgánumok elferdítik a híreket, és Oroszország elleni hangulatkeltést folytatnak, miközben az eredeti beszámolók szerint a török hatóságok az őrizetbe vett orosz állampolgárokat nem kapcsolják konkrétan robbantásos merényletek elkövetéséhez.
Az Index.hu liberális hírportál “Oroszokat gyanúsítanak az isztambuli robbantással” című cikkben számol be arról, hogy “Három orosz állampolgárt vettek őrizetbe szerdán Törökországban a keddi isztambuli merénylettel összefüggésben”, és hogy “Szerdán napközben a török belügyminiszter közölte, hogy további egy embert őrizetbe vettek a török hatóságok.”
Az Index mellett a Kitekintő hírportál is ugyanebben a kontextusban tálalja a hírt, “Oroszokat vettek őrizetbe az isztambuli robbantás miatt” címmel megjelentetett rövidcikkben.
Az oroszbarátsággal egyáltalán nem gyanúsítható, egyik legolvasottabb brit napilap, a The Guardian azonban az Anadolu Agency török állami hírügynökség beszámolójára hivatkozva közli, hogy a keddi isztambuli robbantás után a hatóságok összesen 65 embert vettek őrizetbe, ezek közül három az Oroszországi Föderáció állampolgára. A három személy etnikai hovatartozása nem tisztázott;

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.