2016. január 10., vasárnap

MÉSZÁROS LŐRINCNEK VAN VALAMIJE, AMI 2206-SZOR NAGYOBB, MINT 2010-BEN

MANCS KIS-MAGYARORSZÁG
Szerző: Magyar Krisztián
2016.01.10.


Megnéztük, hogy nőtt a Felcsútra utalt agrártámogatások összege Orbán Viktor miniszterelnöksége alatt: látványosan. A kétmilliárdot meghaladó közpénz zöme jóbarátoknál landolt.

A Magyar Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) honlapján böngészhető lista alapján megvizsgáltuk, hogy mekkora összeghez jutottak a felcsúti magánszemélyek és vállalkozások a különböző állami és uniós mezőgazdaságokon keresztül 2010. január elseje és 2015. szeptember 30-a között. A tavalyi esztendőről még nem készült el a teljes lista, az MVH még csak háromnegyed év adatait közölte, így mi is csak abból tudtunk dolgozni.

Ennek ellenére kijelenthető: minden bizonnyal 2015-ben sem szakad meg a jó sorozat, és az előző évhez képest a támogatások összértéke Felcsúton tavaly is felülmúlta az azt megelőző évit. Ez a tendencia már 2010 óta tart, de akkor még „csak” 117,1 millió forint érkezett a településre, 2011-ben már egy kicsit több, 129,2 millió. Aztán 2012-ben már 214,4 millió forintnyi mezőgazdasági támogatást utaltak Felcsútra, 2013-ben pedig már majdnem kétszer ennyit, 403,3 millió forintot. 2014-ben tovább emelkedett az összeg, hiszen 574,4 milliónak örülhettek Orbán Viktor kedvenc falujában, míg 2015 első három negyedévében már 464,6 milliónál tart az agrártámogatások összértéke...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

  1. Cseppet sem véletlen a migránshullám, amely hazánkat fenyegette, mert a Nemzeti Együttműködés Rendszere páratlanul vonzó életpályamodellekben gazdag. Magyarországon elképzelhetetlenül rövid út vezet a dunakeszi futsalcsapattól a külügyminiszteri székig, a falopástól a milliárdos állami megrendelésekig.

    Az utánozhatatlanul sikeres életpályákat egyetlen közös pont köti össze, a miniszterelnök személye, akinek életútja értelemszerűen mindenkiénél ragyogóbb, és valamennyi magyar fiatal számára minta. Orbán Viktor nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét, nem véletlen, hogy az ország nevére cserélte saját nevét. Amikor „Magyarországot” említi, önmagáról beszél. Így nyer értelmet a „Magyarország jobban teljesít” jelszó, amely ma már számokban is kifejezhető:

    Bartus László: Szegénységi bizonyítvány (Hócipő)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.