2016. február 7., vasárnap

ESZED TOKJA!

APAPARA BLOG
Szerző: Apu
2016.02.04.


Most viszont, hogy hivatalosan is kitört az influenzajárvány, no meg, hogy rábukkantam a blog statisztikájában arra, hogy valaki az 'apapara oltás' szavakra keresve bukkant a legelső bejegyzések egyikére, érdemesnek gondoltam írni egy kicsit arról, hogy mi is a bajom a védőoltásokkal és a gyógyszerekkel, medikalizációval.
Hát semmi.
A homeopátiát annyira hitéleti kérdésnek tartom, hogy be se linkelek semmit, a kínai ősi gyógymódokról bár nem sokat tudtam korábban, de pár napja tudtam meg, hogy az sem az, ami, szóval tényleg csak a nyugati orvoslás marad. Persze, csomó mindenre jók a gyógynövények és a pszichológia, pszichoterápia, és persze tudok a placebóhatásról is, de összességében mégiscsak azt gondolom, ha nem lenne modern orvoslás, akkor nem lenne modern emberiség se.
Fontos persze itt is a megfelelő időben a megfelelő diagnózisok megtalálása, de a fájdalmat mondjuk elég jól és megbízhatóan felismerem, így aztán azt gyógyszerrel csillapítom. Imádom a paracetamolt, az ibuprofent és az acetilszalicilsavat, és igazán szomorú vagyok, hogy penicillinérzékeny vagyok, mert így csomó antibiotikumtól elesek és a fogorvosnál is vigyáznom kell, mert a lidocaintól is kiakadok. A szokásos kötelező oltások mellett elkötelezett híve és jószolgálati nagykövete vagyok a kullancs, a bárányhimlő (aminek igen komoly és maradandó szövődményei is lehetnek), a rotavírus, az influenza és a hpv elleni védőoltásoknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.