2016. március 7., hétfő

ÁTLAGOS NŐNAP

HUPPA BLOG
Szerző: Huppa
2016.03.07.


A családon belüli erőszak elsődleges áldozatai NŐK ÉS GYEREKEK.

A statisztikai adatok szerint a partnerbántalmazás az esetek 95 százalékában férfi elkövetőt és nő áldozatot jelent, ezért képzéseinken és kiadványainkban a családon belüli erőszakot nők elleni férfierőszakként definiáljuk. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy partnerbántalmazást nem követnek el férfiak, illetve leszbikus és meleg kapcsolatban élők ellen. Ez utóbbi három kategória az összes eset 5 százalékát teszi ki.

MINDEN ÖTÖDIK nőt rendszeresen bántalmaz férje vagy partnere.

Mind a nyugati, mind a magyar adatok azt mutatják, hogy minden ötödik nő él vagy élt valaha olyan kapcsolatban, ahol partnere rendszeresen testileg bántalmazta őt. Ezt az adatot tovább súlyosbítja, hogy a testi erőszak csak a jéghegy csúcsa. A folyamatos lelki erőszakban élő nők száma ennél jóval magasabb.

Magyarországon, a családon belüli erőszak HETENTE LEGALÁBB EGY NŐ életét követeli.

Ez az adat szűk források (lezárt gyilkossági esetek bírósági aktái) elemzéséből származik.
Néhány adat a családon belüli erőszakról

Minden ötödik férfiként valószínűleg már Önben is felmerült az az izgalmas kérdés, vajon mi az ördög késztetheti arra, hogy bántalmazzon egy Önnél feltehetően gyengébb teremtményt, aki együtt él Önnel, de nem macska vagy ékszerteknős.

Ha az Ön élettársa, illetve felesége egy megátalkodott és javíthatatlan gonosztevő, aki rendkívül nagy veszélyt jelent a társadalomra, akkor indulatai teljesen jogosak és érthetőek. Ebben az esetben ezt az ügyet célszerű szakemberekre, azaz a rendőrökre, illetve a büntetés-végrehajtásra bízni, mielőtt még az elvetemült némber felkoncolná a település lakosságának nagy részét és rájuk gyújtaná a várost. Mindenképpen közös erővel kell véget vetni a garázdálkodásának.

Ennek valószínűsége azonban meglehetősen kicsi. A nők nagy része nem Ma Baker vagy Melissa Calderon. Utóbbi professzionális drogbárónő esetében a legkisebb gyanús mozdulatra Ön amúgy is áldozatként végezné, gondosan kizsigerelve és feldarabolva...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.