2016. március 4., péntek

KI A FIDESZES, KI AZ MSZP-S?

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2016.03.04.


Nekem nincs országos szervezetem, nincs több tízezer aktivistám. De azt tudom, ha valóban népszavazás útján akarnék a kormányról véleményt mondani, akkor a borítékban a boltzáras kérdés mellett lett volna kérdés a délutáni oktatás kötelezővé tételéről, a KLIKről, a mindennapi tornaóráról,a labdarúgás aránytalan támogatásáról. Sőt még arról is, hogy stadion építésre, másra kötelességet vállalhat-e az állam amíg nincs megfelelő forrás az egészségügyre, közösségi közlekedésre, oktatásra. De trafik és földügyben is lenne népszavazás. 
 
Ha nem lenne nehéz más kérdést találni, akkor felteszem a kérdést miért nincs más kérdés? Miért van a Fidesznek és a baloldal egyik-másik pártjának közös mutyija? Miért van az, hogy a baloldal számos a többség számára vállalhatatlan alakja azt mondja, csak az a fontos, hogy Orbán távozzon, de mégis kiderül: A saját pozíciójuk pontosabb, mert eszükbe sem jut egy vállalhatatlan alakok nélküli listát állítani? Úgy tűnik, hogy a közös mutyik, az ezt lehetővé tévő kétpártrendszer és politikai váltógazdaság, ami az ismert baloldali figuráknak is ad hatalmat fontosabb. 
 
Attól még, hogy szerintem a kopaszoknak joguk volt ott lenni,attól még ugye a csak akadályként beadott kérdést bűncselekménynek tartom. Attól, hogy szerintem egy tanárnak joga és oka van azt értékelni, ha bár jelzi, hogy a politikát a saját érdekében sem hozza be az iskolába, mert a tanítás, tanulás fontosabb és nem örülne az otthon maradásnak, te mégis otthon maradsz. És nem voltál vele szolidáris, ha az ellentétét kérte. És bizony egy politikailag megosztott tantestület esetén ez is baj. De úgy gondolom, hogy ha a KLIK gyűjti a hiányzók adatait és nem csak számokat, hanem személyes adatokat is, az az adott személyes adatok kezelésének célján kívül áll, törvénytelen is lehet...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.