2016. március 2., szerda

MEKKMESTER KOCSMÁT NYIT A VÁRBAN

BAL-RAD BLOG
Szerző: Admin
2016.3.02.


Az várhatóan nem fog kiderülni mennyi közpénz felhasználásával vágnak bele a kocsmabizniszbe a hétfői törvénymódosítás miatt. De legalább a Döbrögi vejkó volt cége is kap megbízást – írja a Magyar Narancs.
A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) Úri utcai ingatlanában, a régi budai városháza épületében borozó, (Vino Veritas) bormúzeum és étterem is lesz. Néhány méterrel odébb, a Lónyay–Hatvany villában pedig még egy étterem, plusz egy művészeti galéria is. A díszvilágításért az ELIOS Zrt. felel.
Az Magyar Nemzeti Bank alapítványa, a PADA 2014. decemberi közleménye szerint az alapítvány a régi budai városháza patinás épületében „Magyarországon egyedülálló, angol nyelvű, nemzetközi oktatóbázissal és hallgatói körrel rendelkező Doktori Iskolát kíván üzemeltetni 2016 szeptemberétől”.
Mekkmesterék újragondolhatták a koncepciót, mert a Narancs által Budapest Főváros Kormányhivatalától kikért építési engedélyek és egyéb dokumentumok szerint a pincében és a földszinten borozó, bormúzeum, étterem és bemutatótermek nyílnak majd, az igazgatási és oktatási funkciók pedig az emeletre és a tetőtérbe száműzettek a tervek szerint. A jegybankelnök unortodox megoldások iránti hajlama eddig sem volt ismeretlen, a borozóval vegyített angol nyelvű doktori iskola azonban kétségtelenül újabb minőségi ugrás a munkásságában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.