2016. április 3., vasárnap

2014-BEN V. KERÜLETI PÉNZBŐL FINANSZÍROZTÁK AZ ELLENZÉKI JELÖLT, JUHÁSZ PÉTER LEJÁRATÁSÁT?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.04.03.


A Demokratikus Koalíció perelte ki az V. kerületi önkormányzattól azokat a szerződéseket, amelyekkel a kerület a PestiSrácok nevű internetes portált bízta meg cikkek írásával. Már korábban kiderült, hogy a PestiSrácokat sokszor közpénzből finanszírozták, a Fidesz-frakció és a Földművelésügyi Minisztérium is adott nekik pénzt, de ez a mostani eset mégis kirívó. Egyrészt azért, mert az önkormányzat egy végelszámolással megpróbálta eltüntetni a bizonyítékokat, másrészt pedig a szerződés időtartama miatt: 2014 májusa és novembere között volt érvényes, és havi egymillió forintos összegre szólt.

2014 májusa és 2014 novembere (ugye, a számlázás miatt az előző hónapra vonatkoznak a szerződések) ugyanis pontosan az önkormányzati választási kampány időszaka.

Míg a PestiSrácok archívuma szerint a 2013 január elseje és 2014 áprilisa közötti 16 hónapban 3 cikkben foglalkoztak kifejezetten Juhász Péterrel, addig a megjelölt hét hónapos időszakban 25 cikkben foglalkoztak a politikussal, előszedve akár 5-6 vagy épp 10 évvel korábbi történeteket is, amelyeket rendre Juhász Péter leleplezéseként írtak meg. Az azóta eltelt 18 hónapos időszakban egyébként 29 Juhásszal foglalkozó cikk jelent meg a PestiSrácokon, bár Juhász politikai súlya is megnőtt közben.

De létrejött a Juhászfigyelő nevű Facebook-oldal is, ami mögött többen is Huth Gergelyt, a PestiSrácok főszerkesztőjét gyanították.

Nyilvánvalóan persze lehet véletlen, hogy a Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzat pont akkor kötött szerződést a kampány alatt a PestiSrácokkal, amikor a portálon az V. kerületi ellenzéki polgármester-jelöltről megjelent cikkek száma havi arányban meghússzorozódik. De azért ezt a véletlent nehezen hiszi el az ember...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.