2016. április 29., péntek

A (KÖZ)MUNKA ÜNNEPÉRE - EGYENLŐ JOGOKAT A KÖZMUNKÁSOKNAK!

KETTŐS MÉRCE
Szerző: Vendégszerző
2016.04.29.

A Közmunkás Mozgalom a Jövőért 2012 szeptemberében alakult a Magyar Szegénységellenes Hálózat támogatásával, budapesti közmunkások pártfüggetlen érdekvédelmi szervezeteként. Május elseje számunkra is a munka ünnepe lenne, hasonlóképpen a többi munkáshoz. Munkát követelünk, munkavállalói jogokat, emberhez méltó munkakörüményeket és méltó megélhetést, és egyenlő jogokat!
Mára már országos hírnévre tettünk szert, több település közmunkásaival és álláskeresőivel tartjuk a kapcsolatot, rendszeresen járunk vidékre, ahol személyesen találkozunk velük, és a FB oldalunkon keresztül is sok visszajelzést kapunk. Gyűjtjük a közmunkával kapcsolatos problémákat és azokra megoldásokat keresünk. Egyéni esetekben, önkéntes jogászok bevonásával segítjük közmunkások érdekeinek védelmét, és önszerveződéssel kampányokat bonyolítunk le olyan ügyekben, amelyek Budapesten vagy országosan fontosak a közfoglalkoztatottak számára. Heti rendszerességgel találkozunk és munkacsoportokon keresztül valósítjuk meg kampányainkat.

2013.02.06-án megtartottuk az első demonstrációnkat a BM előtt és nyílt levelet adtunk át a sajtó osztály képviselőjének, amelyben a céljainkat ismertettük velük. Azóta is kapcsolatban állunk a Belügyminisztérium felelős osztályával, akiket panaszainkkal, ötleteinkkel, követeléseinkkel rendszeresen megkeresünk. Közmunkások részére angol és német nyelvtanfolyamot, számítógép-kezelő tanfolyamot, majd álláskereső klubot szerveztünk. 

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.