2016. április 24., vasárnap

ANTIKONTEO

HUPPA.HU
Szerző: Szele Tamás
2016.04.24.

Homályos ügy ez, kérem szépen, ködben repülünk, sérült géppel, törött iránytűvel, térkép és radar nélkül, mikor megpróbáljuk kideríteni, miről is van igazából szó. De próbáljuk meg egy mondatban összefoglalni: az a lényeg, hogy a Századvég tanulmányainak a leleplezését egy merész kanyarral a Magyar Nemzeti Bank alapítványai fizették. Méghozzá bőkezűen.
Erre mondják a viccben, hogy „Ügyes, ügyes…”
Mielőtt elkezdenénk egy nagyívű Matolcsy-puccskísérletről fantáziálni, esetleg a kormánypárt belső törésvonalait elemeznénk, vizsgáljuk meg azt a kevés tényt, amit biztosan tudunk.
„Péntek késő délután tették közzé az MNB által 260 milliárd forintnyi közpénzből gründolt alapítványok, hogy kikkel milyen megbízási és támogatási szerződéseket kötöttek. Az adatokból kiderül, hogy a vs.hu-t (és most már az Origót is) kiadó New Wave Kft. összesen 501 416 000 forintot kapott a hat alapítványtól 2014-2016-os szerződések alapján. Ez már csak annak fényében is súlyos összeg, hogy a New Wave 2014-ben 133 millió forintos veszteséggel zárt.”
Hát, félmilliárd forint szép összeg, főleg annak ismeretében, hogy egyes kisebb lapok éves forgalma az egymilliót sem haladja meg, soha nem fizetnek honoráriumot senkinek, viszont a bevételük el is megy a fenntartási költségekre. Lehetne azzal érvelni, hogy a vs.hu nagy cég (azért nem egy Times), lehetne azt mondani, hogy a videók készítése sokba kerül, de forgattam én már másodmagammal pár ezer forintból dokumentumvideókat, amiket az írásokba ágyaztunk, mint video-illusztrációkat. No, mindegy, mi parasztok vagyunk, olcsón dolgozunk, az urak drágán dolgoznak, az igaz, nem mindig jobban, de ez már annak a baja, aki urakkal dolgoztat.


ITT OLVASHATÓ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.