2016. április 6., szerda

KÖZKÍVÁNATRA

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.04.06.


Mind újságírói, mind forradalmári minőségemben egy dolgot tartok szem előtt: mi az, ami az Országot előreviszi egy Orbánmentes Köztársaság felé, és mi az, ami ezt a folyamatot hátráltatja.

Ebből meg aztán az egyszerűbb lelkek sokszor csak annyit látnak: támadok valakit. Erre én meg csak annyit tudok válaszolni: naná. Fogok is, ha az ember erkölcsi alapokon nyugvó, részrehajlás-, és emiatt korrupciómentes országot akar, akkor minden visszásságra fölhívja a figyelmet, mindegy ki követi el, és mindegy, közben mit állít magáról. Orbán szerint Orbán nem lop. Orbán szerint Orbán demokrata. Szerintem meg egy gazember, aki nem lop, hanem ipari méretekben harácsol, és ha nem az EU pénzéből élne, már rég kemény diktatúra lenne Hazánkban, nem ez az ügyes, fojtogató, szürkésfekete. Mindig a tényeket nézem, és a legkevésbé sem érdekel, hányan sértődnek meg, ha a szemükbe mondom az igazságot. Nehéz és hosszú az igazság útja egy évtizedek óta elhallgatásra és kegyes hazugságokra trenírozott országban, csak egyszerűen nincs más. Minél tovább marad Orbán, annál többen fogják megérteni, hogy egész hatalmát a hazugságokra építette, és ezt azért tehette, mert a Nép már Őt megelőzően is egyre inkább lenyelte, és végül természetesnek vette, ami persze nem az: a politikus hazudik.

Pedig Orbán csak a végtermék. A piramist, aminek végül Ő a tetejére mászhatott csúcsdísznek, hosszú évtizedekig építették mindenoldali, magukat politikusnak nevező köztörvényes bűnözők, és a hazugságok versenyében tudott nyerni a leghazugabb. Ha a politika legalább a "rendszerváltás" óta elindult volna az igazságok kimondása felé, sosem juthatott volna hatalomra egy született hamis. Orbán megbuktatásának csak egyetlen útja van: a hazugságok feltárása, és büntetése. És ebben csak azok lehetnek hitelesek, akik ezt bárkivel, és bármivel szemben megteszik: csak arról hiszi el a Nép, hogy valóban igazat mond Orbánról, akiről megtapasztalja, hogy ugyanezt megteszi bárki mással is, részrehajlás-mentesen. Hiteltelen a másik oldalt lopással vádolni, ha közben a sajátjainkat ugyanilyen ügyekben mentegetjük. Nincs énhazugságom, tehazugságod, nincs énlopásom, telopásod, csak hazugság van, és lopás van, mindegy ki követi el. És ha ezt a társadalom többsége megérti, és elfogadja, akkor egyszerűen elmúlik Orbán, mint egy végetért rémálom...


ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.