2016. május 14., szombat

A ROKKANTAK KÉPTELENEK A VÁRATLAN KIADÁSOK MEGOLDÁSÁRA

TABUNYITOGATÓ
Szerző: Mészáros Terézia
2016.05.13

aram-nelkul---24.hu.jpg
Megoldhatatlannak tűnő helyzetek is vannak. Főleg a súlyos betegségtől szenvedő mély-szegénységbe taszított aktív életkorú rokkantak helyzete tűnik egyre reménytelenebbnek. Naponta kapunk segélykérő leveleket olyanoktól, akiknek borzalmas a szociális helyzetük.

Van olyan rokkant, aki egyetlen forint pénzellátást sem kap a biztosítási idő hiánya miatt. Azok, akik rehabilitációs és rokkant-ellátottak, a többségük 28-56 ezer Ft/hó összegből kénytelen élni, állapottól függően. A pénzellátásuk nem elég élelemre, gyógyszerre és lakhatásra sem, de, ha valami elromlik, attól Isten irgalmazzon
Semmi nem romolhat el, semmit sem tudnak pótolni a pénzhiány miatt. Valamilyen felújítási munka, vagy éppen fogpótlás? Az már szóba sem jöhet. Újat venni egy elromlott háztartási gép helyett nem bírnak, az eleve kizárt. Nincs méltányosság, nem kaphatnak segélyt, nem kaphatnak hitelt sem. Utóbbit nem is tudnák miből visszafizetni. 
A szegénység a legnagyobb ellensége a rokkantaknakEbbe az állapotba a kormány kényszeríti bele a megváltozott munkaképességű személyeket, de ami a legborzalmasabb ebben, hogy egyes orvosok is asszisztálnak ehhez. A NRSZH orvos-szakértők közül, akik visszaminősítik az érintetteket a felülvizsgálatokon, bele sem gondolnak abba, hogy mihez asszisztálnak? A költségvetési megtakarítási célszámokká váló rokkantaktól mindenáron meg akar szabadulni a kormány. A kormányzati akarattal megegyezik a társadalom cinkossága, így akadálytalanul küldhetik az aktív életkorú rokkantakat mihamarabb a másvilágra! A jövő évi költségvetésben még további milliárdokat spórolna a kormány a legkiszolgáltatottabbakon.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.