2016. május 14., szombat

BRUCK ANDRÁS: MIBEN BÍZNAK?

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AN
2016.05.13. 

Van egy kérdés, amit újra és újra felteszek magamnak: hogyan mernek mindennap tovább fosztogatni?
Hogyan merik szállodával, birtokkal, kastéllyal, gyárral, bankkal megajándékozni saját magukat, családtagjaikat, fiukat, lányukat, rokonságukat?
Hogyan mernek tíz- és százmilliókat, milliárdokat haveroknak kiutalni, nem ritkán elvégzett munka, az ország számára hasznos teljesítmény nélkül?
Hogyan mernek orbitális számlákat bemondani, s a magyar adófizetőkkel kifizettetni? Hogyan mernek mindent a lopásaikhoz, rablásaikhoz igazítani, s az újabb és újabb törvényeket is ellenünk fordítani?
Vajon, mitől ilyen magabiztosak?


Leginkább két dologtól.
Egyrészt bíznak az ellenzékben, abban, hogy majd miután visszaszerezték a hatalmat, ami egyszer mindenképp bekövetkezik, marad minden a régiben. Hogy a győzteseknek nem lesz elég akaratuk és elszántságuk feltárni ezt az egész ország szeme előtt véghezvitt, és a parlamenti demokráciák történetében alighanem példa nélkül álló bűnténysorozatot. 
Másrészt bíznak a jogállamban, amelyet ők ugyan szétvertek, megerőszakoltak, de amelytől azt remélik, hogy a visszaállítása után majd megvédi őket. Mert nem kétséges, hogy akkor újra ők lesznek a demokrácia és jogbiztonság leghangosabb szószólói. Egyébként együtt a híveikkel, akik most viszont önmaguk kifosztását is némán tűrik, csakhogy tovább hihessenek. 


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.